Unikt plattformspill fra svenske veteraner

Pid har en drømmeaktig stil og samarbeidsspilling.

Det svenske spillstudioet GRIN måtte stenge dørene for to år siden, etter at utgivelser som Terminator: Salvation og Bionic Commando sviktet på både salgs- og kvalitetsfronten. I kjølvannet av nedleggelsen oppstod likevel tre distinkte studio: Whiteout, Outbreak Studios og Might and Delight.

Skjermbilde fra videoen.

Sistnevnte utgjorde brorparten av Bionic Commando: Rearmed-laget, og er omsider klare til å vise frem sitt nyeste prosjekt: Pid. Den første visningen av spillet skjedde under en videopodcast hos den amerikanske spillsiden Giantbomb, som du kan se nederst.

Spillet har en distinkt, håndtegnet grafisk stil, og støtter også samarbeidsspilling mellom to venner. Historien vi fortelles er om en ung gutt som sovner på vei til skolen med den galaktiske bussen, Han våkner opp på en fremmed planet, og skal enkelt og greit komme seg hjem for å spise middag med foreldrene sine.

Robotbank

Utviklerne forteller at det første året ble brukt på å finpusse styringen alene, og det er mye fokus på navigasjon med ulike verktøy. Den mystiske planeten er forresten fylt med en gjeng hissige roboter av veldig varierende størrelser, så det blir anledning til å dra frem et og annet våpen også.

Handlingen blir en blanding av gåteløsing og action, og vi loves at dette er et spill for kjernespillere. Følgelig vil vanskelighetsgraden også nå hissige nivåer etter hvert. Du kan se en omfattende visning av det kommende spillet helt nederst på denne siden.

Det duse, fargerike plattformspillet har vært under utvikling i et og et halvt års tid, og ser ut til å være på et veldig spillbart stadie. Det svenske studioet har fortsatt ikke funnet en konkret utgiver, men ser for seg at Pid slippes i andre halvdel av 2012 til Windows, Xbox Live Arcade og PlayStation Network.

Video fra spillet.

Siste fra forsiden