Uventet hjelp for Psychonauts 2

Minecraft-skaperen er klar til å investere i oppfølger til kultklassikeren.

Action/plattformspillet Psychonauts fikk massevis av ros da det opprinnelig kom ut, takket være fantasifull nivådesign og massevis av herlig humor. Men spillet ble aldri særlig populært hos spillkjøperne, og var en kostbar flopp for utvikler Double Fine og utgiver Majesco.

Likevel regnes det i dag som en kultklassiker, og svært mange ønsker å se en oppfølger. Spilldesigner Tim Schafer, som også har titler som Brütal Legend, Day of the Tentacle og Full Throttle på rullebladet, er klar over dette, men prosjektet er vanskelig å få støtte til:

– Jeg får daglige spørsmål om Psychonauts 2 på Twitter og så videre. Og jeg har virkelig lyst til å lage Psychonauts 2. Faktisk har jeg lansert ideen for flere utgivere, men ingen av dem har ønsket å støtte prosjektet. Det er vanskelig, for tilhengerne vet ikke alltid hvordan bransjen fungerer, og det er vrient å forklare forskjellene på utgivere og utvikler, sier Schafer til nettstedet Digital Spy.

Psychonauts.

Han konkluderer:

– Jeg ønsker virkelig å lage spillet, men jeg blir nødt til å overbevise noen om å gi meg en håndfull millioner dollar. Det er alt.

En person som har noen millioner dollar på bok er den svenske Minecraft-skaperen Markus Persson. Og han har tydeligvis ekstra lyst på Psychonauts 2. På Twitter sendte han nemlig følgende beskjed til Tim Schafer:

– La oss sørge for at Psychonauts 2 blir laget.

Dette er selvsagt en uhøytidelig Twitter-melding og ikke noen bindende kontrakt, men Persson har bekreftet at han mener alvor. Dessuten er han ikke alene, for Steven Dengler, som eier investorselskapet Dracogen, fulgte opp med et kortfattet «I'm in».

Dracogen har allerede samarbeidet med Tim Schafers Double Fine, og det var de som investerte i PC-versjoner av Double Fine-spillene Stacking og Costume Quest.

Da gjenstår det bare å se hva Tim Schafer selv svarer.

Les også: Får vi Psychonauts 2?

Siste fra forsiden