Valkyria Chronicles 4 kommer til PlayStation 4, Xbox One og Switch

Går tilbake til seriens strategirøtter.

Sega

Sega forteller mandag at Valkyria Chronicles 4 er på vei til Nintendo Switch, PlayStation 4 og Xbox One, og at spillet slippes en gang i 2018 – både i Japan og i resten av verden.

Et typisk Valkyria Chronicles-bilde.
Sega

I Valkyria Chronicles-spillene kastes man inn i et småabsurd univers som blander et Europa under 2. verdenskrig med en sci-fi/fantasy-vri. Den japanske stilen ligger tettere opp mot manga og anime enn noe av det vi ser i vesten. Spillet i seg selv blander turbaserte strategikamper med et asynkront og enkelt tredjepersons skytespill. I praksis betyr det at du velger hvilken enhet du vil flytte fra et oversiktskart, men hopper ned til slagmarken og styrer dem selv, helt til du går tom for handlingspoeng.

Firer'n følger dermed i samme fotspor som sine tre forgjengere, og virker ikke å være særlig inspirert av det halvdaffe sidespillet Valkyria Revolution som kom tidligere i år.

Vi tipper den japanske teksten er borte før spillet kommer hit.
Sega

– Valkyria Chronicles 4 skjer i samme tidsspenn som det første Valkyria Chronicles, men setter fokus på en ny gruppe med figurer. Spillere tar ledelsen over unge Kommandør Claude Wallace, ingeniør og våpenekspert Riley Miller, varmblodige Darcsen Raz, den iskalde sniperen Kai Schulen og flere. Sammen skal de oppleve de smertefulle realitetene som krig medfører – men vil vennskapsbåndene i Squad E overleve den frosne slagmarken?, lokker pressemeldingen, og nærmest oppfordrer til å leke figur-bingo med bildematerialet.

Suverent

Valkyria Chronicles-serien har siden oppstarten på PlayStation 3 i 2008 markert seg som en litt annerledes strategiserie. Joda, estetisk kan det minne om et mer moderne Fire Emblem, men spillmekanisk er det ganske suverent i sin miks mellom turbasert strategi og tredjepersons skytespill-inspirerte bevegelse på slagmarken. Gøy var det også! En oppusset versjon kom til PC i 2014, fulgt av en PlayStation 4-lansering i 2016.

Oppfølgeren Valkyria Chronicles 2 var på den mer middelmådige siden, og Valkyria Chronicles 3 så vi faktisk aldri her på kontinentet. Begge disse kom kun på PlayStation Portable, noe som kan ha vært en smule hindrende for videre vestlig vekst. Det blir derfor spennende å se om det betyr noe for serien at det nye spillet dukker opp på stuekonsollene.

En liten sånn langtrailer der utviklerne viser litt av utviklingsprosessen, samt noen cutscenes. (Video: SEGA)

Siste fra forsiden