Valve leker med nye konsepter

Spillgigant forsker på «wearable computing» og skal ha hatt besøk av Apple-sjefen.

Tidligere i år begynte det å svirre spennende rykter om at spillgiganten Valve jobbet med en egen konsoll, men disse ble etter hvert avkreftet av Valve selv. Nå har saken imidlertid tatt en ny vending. På Valves egen side for stillingsannonser søker de nemlig etter maskinvareingeniører, og skriver følgende:

– I årevis har Valve fokusert på å lage programvare som tilbyr store spillopplevelser. Nå designer vi maskinvare for å forbedre disse opplevelsene, og du kan være en viktig del av denne prosessen. Bli med i vårt motiverte team som designer, prototyper og tester på et bredt spekter av plattformer. Vi snakker ikke om «jeg også»-mus og håndkontrollere her – hjelp oss å finne opp helt nye spillopplevelser.

Valve har tidligere søkt om patent på en håndkontroll med utskiftbare deler.

Stillingene vil innebære å jobbe med selskapets maskinvareteam for å tenke ut, designe, evaluere og produsere «nye typer input, output og plattform-maskinvare». Detaljer får vi lite av, men til gjengjeld har Valves Mike Abrash publisert et langt og fascinerende innlegg på selskapets blog, hvor han røper at hans nåværende prosjekt i selskapet handler om «wearable computing».

Terminator-solbriller med spill?

«Wearable computing» vil i praksis si maskinvare som er såpass lite plasskrevende at du kan ha det på deg til enhver tid, og et eksempel kan være briller med innebygd datamaskin – slik at du i ekte science fiction-stil får bilder opp på innsiden av brilleglasset. Bruksområdene kan være alt fra ren spilling til å tilby ekstra informasjon om det du ser på i virkeligheten. Ifølge Abrash kan denne typen teknologi bli en vanlig del av hverdagen om så lite som tre til fem år, og vi vet at Google tenker i samme baner.

Abrash forteller at det var han selv som fant ut at han hadde lyst til å jobbe med dette prosjektet, og at Valve-ledelsen synes det virket interessant. Det er for tidlig å si om det kommer til å lede noen vei, og det er lite som tyder på at «wearable computing» er det eneste prosjektet Valve har på gang.

Nye rykter vil også ha det til at Apple-sjefen Tim Cook har vært på besøk hos Valve. Hva han gjorde der er et åpent spørsmål, men Valve har blitt mer og mer aktive på Apples plattformer i de senere årene, og deres Steam-system blir stadig viktigere for spillere. Hvis Apple har tenkt å lage egen spillmaskinvare, som enkelte rykter vil ha det til, er nok ikke Valve feil selskap å snakke med.

Samtidig har Valve-sjefen Gabe Newell tidligere gått hardt ut mot Apple, i hovedsak på grunn av deres fokus på lukkede plattformer.

Siste fra forsiden