Valve med romspill?

Rapporter vil ha det til at Valve jobber med et Freelancer-inspirert spill.

Det er få spillselskaper det er knyttet like mye rykter til som Valve, men det er ikke uten grunn. Half-Life-skaperen har en usedvanlig åpen struktur, og jobber med alt fra merkelige maskinvareprosjekter til «free to play»-spill. I tillegg liker de å holde kortene tett til brystet, og når de først annonserer noe er det sjeldent hva folk forventer.

Nå vil rykter ha det til at selskapet jobber med et ambisiøst romspill ved navn Stars of Barathrum. Ryktene stammer fra forumet Facepunch, og siden ryktemakeren ikke gir mer informasjon om kilden enn at det er en «kilde på innsiden» bør de nok tas med en viss klype salt.

Ifølge «Eliteguy» er Stars of Barathrum et åpent romspill som kan minne om klassikere som Privateer og Freelancer, hvor du får navigere deg fritt rundt i et enormt univers og også får muligheten til å kommandere store slagskip og kryssere. Det høres ikke ut som noe typisk Valve-prosjekt, men interessant nok støttes romtemaet opp av konseptkunst som tidligere i år ble assosiert med Valve. Kunstneren bak konseptbildene heter ifølge nettstedet GamingBolt Peter König, og var ansatt hos selskapet fra 2009 til 2012.

I februar hørte vi også rykter om et romspill fra Valve. Også den gangen ble de utløst av konseptkunst, men også merkelige referanser i en lekket betaklient for Dota 2. De refererte til noe som het «SOB», med fraser som som «nebula», «npc_ship», «ship_guns», «client_ship», «flightplan» og «server_ship».

Selv om kunsten er ekte kan den selvsagt være fra et prosjekt som nå er skrinlagt.

Valve er del Toros «drømmepartner»

Dette er forresten ikke den eneste Valve-relaterte nyheten som har dukket opp i løpet av de siste dagene. Etter at stjerneregissøren Guillermo del Toros spillprosjekt, InSANE, ble kansellert av THQ fikk han alle rettighetene til prosjektet. Nå er han på jakt etter et nytt studio som kan realisere spilldrømmen hans, og Valve er drømmepartneren.

Regissøren er en stor tilhenger av Valves spill, og var for eksempel så imponert over GlaDOS i Portal-spillene at skuespilleren bak den kunstige intelligensen har fått en rolle i den kommende filmen Pacific Rim.

Ifølge Kotaku snakker han med flere utviklere om InSANE, så om han ikke får Valve på kroken kan det godt hende et annet studio sier ja til jobben.

Les også: Kva jobbar Valve med?
Les også: – Jeg vil spille, ikke se en film

Siste fra forsiden