Valve ønsker seg Steamworks på Xbox 360

Utvikleren vil ha Counter-Strike på tvers av plattformene.

Valve-sjef Gabe Newell ønsker å se Steamworks-tjenesten sin integrert i den kommende Xbox Live-versjonen av Counter-Strike: Global Offensive.

Til Eurogamer argumenterer Newell for at Valve kan tilby tilleggstjenester til spillerne om de får dette ønsket oppfylt, slik de etter eget utsagn har klart med Steamworks-integrerte titler på PlayStation 3.

– Portal 2-kunder på PS3 kommer til å se disse fordelene når vi slipper en nedlastbar ekstrapakke til Portal 2 i september. Og slike muligheter ønsker vi oss for Xbox 360 også, forteller Newell.

Ekstraservice

Gjennom Steamworks kan Portal 2-spillere på PS3 spille og snakke sammen med PC-spillere. PS3-spillerne fikk også tilgang på en gratis PC- eller Mac-utgave av spillet. Men om Newell får oppfylt ønsket sitt om Steamworks-integrering for Xbox 360 er langt fra sikkert. Microsoft har en rekke strenge retningslinjer for hva de tillater spillutviklerne til å gjøre – eller ikke gjøre.

Drar du kjensel på disse omgivelsene?

– Akkurat nå er det en hel haug oppdateringer og gratisinnhold til The Orange Box som vi ikke har kunnet tilby Xbox 360-spillere på grunn av Microsofts restriksjoner, sier Newell og fortsetter:

– Vi skulle gjerne sett Microsoft myke opp restriksjonene. Andre PS3-utviklere har begynt å dra nytte av Sonys mer åpne tilnærming. Forhåpentligvis vil det hjelpe Microsoft å se at det er en god strategi for å tilfredsstille kundene, og at barbarene ikke kommer til å rive Xbox-ens vegger og forvandle den til et kaotisk ødeland.

Utviklerhodepine

Valve er ikke alene om å ønske seg et mer åpent Xbox Live. Blant annet ble Xbox 360-versjonen av fjorårets Final Fantasy XIV Online skrotet på grunn av det lukkede Xbox Live-systemet.

Samme skjebne led også Xbox 360-versjonen av Champions Online fra Cryptic.

Men det kan se ut som om ting kan endre seg fremover. Tidligere i sommer kunne Develop fortelle at Microsoft nå snakker med utviklere om muligheten for såkalt «free to play»-spill, hvor spillet finansieres gjennom mikrotransaksjoner inne i spillet eller gjennom premiumoppdateringer.

Disse mikrotransaksjonene skal etter sigende kunne gjøres med Xbox Lives «valuta», Microsoft Points.

Microsoft har ikke bekreftet at de vurderer en slik finansieringsmodell, men om Develops kilder har rett skal vi ikke se bort fra at Newell og Valve kan få spillgiganten på gli.

Les også
Cliff Bleszinski planlegger nytt spillstudio

Les også: Nytt Counter-Strike annonsert

Siste fra forsiden