Valve søker nå testere til Linux-utgaven av Steam

Har du lyst til å hjelpe Half-Life skaperen bør du være tidlig ute.

Valve søker nå etter velvillige Linux-brukere som kan hjelpe studioet med å teste den planlagte Linux-utgaven av nettbutikk- og spilltjenesten Steam. Vel og merke ønsker de at de som melder seg skal ha en del erfaring med operativsystemet fra før, så det kan lønne seg å stille forberedt.

Om du tror du er skikket for oppdraget, er det bare å melde interesse via et spørreskjema på Valves sider. Det lønner seg dog å være kjapp, etter som selskapet kun trenger 1000 Linux-brukere i første omgang.

I spørreskjemaet lurer selskapet på alt fra hvilken Linux-distribusjon og maskinvare du bruker, til hva slags spill du foretrekker å bruke fritiden på.

Left 4 Dead 2 på Linux. (Bilde: Michael Larabel)

Testen kommer til å inneholde Steam-klienten og ett Valve-spill, med støtte for Ubuntiu-distrubusjoner fra og med 12.04. Derimot er kommer det ikke til å være støtte for andre Valve-spill eller storskjermmodusen, som for tiden er i sin egen betatest.

Left 4 Dead 2 best på Linux

Fra før av vet vi at Valve har satt av et eget team til å jobbe med en Linux-utgave av Source-motoren. Det første spillet gjengen har jobbet med er Left 4 Dead 2, som ifølge uttalelser faktisk kjører bedre på Linux enn på Windows.

Planen for teamet er å få de andre Source-spillene til å kjøre på operativsystemet etter hvert, noe som kan bety at vi får se slike spill som Dota 2, Counter-Strike: Source og Half-Life-serien dukke opp.

I 2010 lanserte Valve Steam til Mac, og to år etter er biblioteket stappet av spill som kan kjøres på Apples operativsystem. Det blir spennede å se om Linux-utgaven får like stor oppslutning.

Les også: Sulten på mer Portal 2? Les også: Nå kommer Steam til Linux

Siste fra forsiden