Verdens skjebne på billigsalg

Fate of the World er et av seks spill i den nye Indie Royale-pakken.

Etter at The Humble Indie Bundle opplevde enorm suksess på PC har det blitt åpenbart at en av plattformens store fordeler er friheten utviklere har til å markedsføre og selge spillene sine på utradisjonelle måter, og uten å måtte involvere plattformholdere som Microsoft, Sony og Nintendo.

Fate of the World

Indie Royale er en ny samlepakke som forsøker seg på en annen spennende modell. Her starter pakken med en spesifikk minstepris, og så påvirkes denne av hvor mange som kjøper pakken og hvor mye de eventuelt betaler. Prisen vil i utgangspunktet øke med antall kjøp, men om noen betaler mer enn minsteprisen vil den gå ned litt igjen, til fordel for fremtidige kjøpere.

Scoregasm.

Den første Indie Royale-pakken var en suksess, og solgte rundt 40 000 eksemplarer. Nå er pakke nummer to i full gang, og med cirka én dag igjen i salg har den solgt nesten 30 000 eksemplarer.

Det største av spillene som følger med denne gangen er strategispillet Fate of the World, som også inkluderer alle nedlastbare utvidelser. Her er målet å redde verden fra global krise, noe som er lettere sagt enn gjort.

Spill nummer to er det stemningsfylte plattform/hjernetrimspillet Nightsky, mens actionspillutvikler Charlie's Games tilbyr tre av sine spill for pakken. Disse er arenaskytespillene Scoregasm og Bullet Candy Perfect, samt det skrollende skytespillet Irukandji.

Sist ut er to morsomme pek-og-klikk-eventyr i god, gammel LucasArts-stil: Ben There, Dan That! og Time, Gentlemen, Please!

Minsteprisen akkurat nå er litt over fire dollar, så her er det nesten slik at man bør få dårlig samvittighet om man ikke slenger litt ekstra i potten.

Siste fra forsiden