Konkurranse

Vi oppsummerer spillåret 2009

Spillverkets skribenter ser tilbake på året som har gått.

1: First page
2: New page
3: New page

Spillåret 2009 har vært begivenhetsrikt, og på årets siste dag er det på sin plass å gjøre regnskap med hvilke titler som har gjort inntrykk på oss på et eller annet vis.

Derfor overlater vi ordet til Spillverkets skribenter, som i tur og orden trekker frem sine favoritter og ikke-favoritter fra året som har gått.

Bjørn-Magne Stuestøl

Årets favoritt:Uncharted 2 (PS3)
Med sin lekre grafikk, engasjerende historie, storslagne musikk og en hunk-of-burning-lovin'-hovedperson i form av Nathan Drake gjør dette til spillunderholdning på sitt beste. Dessuten distraherer Drake kvinnelige partnere fra å klage (i det minste til spillet er over og de begynner å hyle om at du må kjøpe eventuelle oppfølgere).

Årets skuffelse:Tales of Monkey Island - Chapter 1: Launch of the Screaming Narwhal (PC)
Gåtene ble for kjedelige, humoren for tam, sjarmen fraværende... Ikke direkte dårlig, men humoren, som er det viktigste elementet i disse spillene, traff meg ikke og da er alt tapt.

Årets dynamiske duo:The Legend of Zelda: Spirit Tracks (DS)
I alle tidligere Zelda-spill har man kun styrt Link, men i Spirit Tracks blir selveste prinsesse Zelda nødt til å bli med deg på eventyr når en demontilbedende rådgiver stikker av med kroppen hennes og etterlater sjelen hennes med Link.

Humoren og kjemien mellom Zelda og Link er noe av det friskeste og sjarmerende som jeg har vært borti i et spill noensinne. Et fantasisk eventyr med mye moro og sjarm!

Eirik Kristoffersen

Årets favoritter har FIFA 10 på toppen. Fotball er arbitrært og tåpelig og fotballfans er ubetydelige. Dette spillet har likevel vekket et dypt og inderlig konkurranseinstinkt i meg.

FIFA 10 gjør meg til en sjimpanse med en spillkontroll, og sjeldent har jeg hatt det mer moro. Jeg skulle egentlig ha en tittel til blant mine favoritter, men spillindustrien har gått såpass i dass de siste par årene at det ganske enkelt ikke finnes to spill som kan kvalifisere som ubestridte favoritter fra i år.

Les også
Anmeldelse:

Årets skuffelse:
Når det kommer til skuffelse kan man se på de fleste andre spill fra året som gikk. Som det fjolset jeg er, har jeg forventet underholdning og glede av spill, kanskje til og med litt engasjement.

Jeg har istedenfor blitt møtt med stygg grafikk, dårlige løsninger og "utfordringer" som er en fornærmelse mot min intelligens, og mot alle som er i stand til å bruke en blyantspisser.

Årets overraskelse må være Splosion Man. Jeg hadde ikke hørt om det før det ble nevnt av gutta i The Totally Rad Show. Jeg storkoste meg med dets enkle mekanikk og morsomme og upretensiøse tematikk. Det er fint å se at fantasien ikke har dødd helt ut. Så hvorfor havner ikke Splosion Man på listen over favoritter? Det har ikke nok ved seg til å være en universelt fantastisk spill.

Jonas Ravn

Årets favoritter:Call of Duty: Modern Warfare 2
Infinity Ward gjør det nok en gang, med årets storsuksess Call of Duty: Modern Warfare 2. Dette spillet er så cinematisk at det nærmest bygger bro mellom spill og film i spillets skriptede sekvenser. En eksplosiv enspillerkampanje kombinert med en langvarig flerspillermodus gjør dette til en sikker vinner inn i nyåret. Dette kommer til å bli spilt i lang tid fremover.

Batman: Arkham Asylum
Rocksteady Studios, et lite britisk spillselskap, skulle få gleden av og overraske spillverdenen i august – med det herlige spillet Batman: Arkham Asylum. Ikke bare klarer Rocksteady å lage et Batman-spill som innfrir både med tanke på grafikk og gameplay, de gjør alt samtidig som de holder seg tro til kildematerialet. Det er slettes ikke rart at dette spillet er rangert som det beste superheltspillet noensinne, Lynvingen er nemlig i bedre form enn noen gang.

Årets skuffelse:Prototype
Dette spillet ville så utrolig mye. Bare synd at alle elementene i spillet kun fungerer halvveis – stemmeskuespillet er dårlig, kontrollene er klumsete, mekanikkene er ubalanserte og grafikken er kjedelig og uinspirerende. Spillet blir rett og slett for hektisk og uengasjerende til å hevde seg i et år spekket med stortitler.

Årets nedtur:
At spill blir utsatt til 2010 på grunn av Call of Duty: Modern Warfare 2 og Assassin's Creed 2. På den andre siden får vi nyte det som er igjen av vinteren og våren med storspill som blant annet Mass Effect 2, Bioshock 2, Splinter Cell: Conviction og Battlefield: Bad Company 2.

Kjersti Stuestøl

Årets favoritt:Uncharted 2 (PS3)
Denne perlen scorer på alle punkter hos meg. Maken til velregissert totalpakke skal man lete lenge etter! Bonuspoeng tildeles Naughty Dog for å ha konstruert årets mest livaktige helt. Indiana Jones – ta deg ei bolle!

Årets skuffelse:Fat Princess (PS3)
Redd egen prinsesse og mat motstanderens prinsesse med kaker slik at hun eser ut og blir umulig å flytte på. Et enkelt konsept kombinert med en visuell stil med sjarme nok til å slå Puss in Boots ned i støvlene burde jo virkelig innfri.

Teori og praksis viste seg dessverre nok en gang å være to forskjellige ting. Spillet var rett og slett... kjedelig og intetsigende – faktisk så intetsigende at det ikke er mer å si om den saken.

Årets togunderholdning:
Jeg tilbringer uforskammet mye tid sammen med de norske statsbaner til og fra jobb. Og i år er det to DS-titler som har gjort denne tiden betydelig mindre langdryg. Rhythm Paradise ser enkelt nok ut, men skinnet bedrar. Det er sært, japansk og frustrerende vanskelig, og ikke minst – fengende så det holder.

Professor Layton and Pandora's Box stikker av med prisen for årets mest sjarmerende i mine øyne. Noe av det peneste jeg har sett på DS, kombinert med engasjerende gåter og nydelig stemmeskuespill gjør dette til en av årets høydare, og absolutt god underholdning underveis.

1: First page
2: New page
3: New page

Siste fra forsiden