Telialigaen CSGO Spillexpo

– Vi skal kjøre over alle på sluttspillet uansett

Ingen vanlig mandag for Wizard og VOID som kjemper om sluttspillsplass i siste serierunde.

Ole Kristian «Marcelious» Langan i god driv under vårens Telialiga-sluttspill.
Sindre Stien/Good Game

Tårer eller gledesyl - i kveld skal det hele avgjøres. Det er klart for den niende og siste runden av Telialigaens seriespill i Counter-Strike: Global Offensive denne høsten.

Fire lag kniver om de tre siste plassene til sluttspillet, tre av disse står med 18 poeng mens VOID jager like bak med sine 15 poeng.

Skade X har allerede sikret seg førsteplassen i ligaen, og får med det retten til å velge motstander i semifinalen under sluttspillet på Spillexpo. Wizard ligger for øyeblikket på en sterk andreplass, men skal få bryne seg på de ubeseirede fra Skade X i siste kamp.

Se kampen på NRK LL35 sin Twitch-kanal klokken 18:00.

Apeks Rebels står med skjebnen i egne hender og møter Foxed Gaming Power som allerede er klare for den nest øverste divisjonen. Fjorårets mestere fra 777 har havnet på fjerdeplass etter en trøblende høst, men får gleden av å spille mot Oilers som har hatt alt annet enn en enkel høst og befinner seg på desidert sisteplass.

Skjermdump av førstedivisjon

LES OGSÅ: Mot uhyre spennende sesongavslutning for Rocket League i Telialigaen

Vi skal kjøre over alle på sluttspillet uansett

Skade X er ikke overraskende selvsikre før siste runde av høstens seriespill. På spørsmål om det er lag som kommer til å få noe drahjelp i siste runde er både målet og svaret klart.

Dette er Skade X

Vis mer

no Sander «Grus» Iversen
no Ole Kristian «Marcelious» Langan
no Jesper «Jimbo» Kamsrud
no Eskil «LaX» Bjørnsen
no Erik Hansen «Truth» Dyrnes

no Halvor «vENdetta» Gulestøl (trener)

– Vi kommer til å kjøre vårt eget løp og gå ubeseiret gjennom seriespillet. Vi skal kjøre over alle på sluttspillet uansett, svarer Ole Kristian «Marcelious» Langan kontant.

Med mange av lagene etablert i Telialigaen var det spørsmål om hvor sterke det nye stjernelaget Skade X kom til å bli. Gamer.no tippet laget til en sterk andreplass bak 777, men gutta ville det bedre.

– Vi var sikre på før sesongen at vi kom til å plassere oss mot førsteplass i grunnspillet. På slutten av sesongen nå, så føler jeg absolutt det har vært fortjent.

LES OGSÅ: Kan sikre seg semifinalebillett i kveldens toppoppgjør

– Veldig gira på å vinne enda et trofé

Langen spilte vårens sesong for Oilers som tok seg til sluttspill på Eldorado. Her tapte laget 2-1 mot 777 i semifinalen, og måtte se seg fornøyd med 3-4. plass. Skarpskytteren bekrefter likevel at han ikke har noen spesiell sult etter 777 som ikke har vært like suverene i høst.

– Jeg er ikke spesielt revansjelysten mot 777, men dog er jeg veldig gira på å vinne enda et trofé.

Med både førsteplassen og sluttspill i sekken kan gutta i Skade X kjøre en langt lettere mandag enn de andre lagene som fortsatt kjemper om plass i finalehelgen på Spillexpo. Laget skal heller ikke ta noen ekstraordinære runder med seg selv før de trer på scenen.

– Forberedelsene våre mot Spillexpo er ikke noe mer enn at vi trener på å bli bedre som lag. Antistratting osv tror jeg ikke vi kommer til å ha så mye bruk for i en eventuell finale.

LES OGSÅ: Julian (16) fikk e-sportstipend på 40 000 – nå skal han satse videre på Rocket League i Telialigaen

Ingen lag i Norge er uslåelig

Det mangler ikke selvtillit på gutta fra Wizard i forkant av storoppgjøret mot tabellederen i Telialigaen. Etter tap på to av tre første serierundene har Wizard tatt fem strake seiere, og har mulighet til å sikre både sluttspill og seks seiere på rad i kveld.

Trollmennene ble av Gamer.no spådd til en femteplass før sesongen kjørte i gang. Men innad i leiren har målet alltid vært å havne blant de fire beste.

Dette er Wizard

Vis mer

no Daniel «zykes» Jensen
se Alex «PALM1» Palm
no Kristian «KORN» Hokland
no Bjørnar «bfr» Fauske Røn
no Jon Erik «ztk» Øygarden

– Målet er og har alltid vært playoff. Vi har blitt gradvis bedre gjennom hele sesongen og det faktum at vi har alt i egne hender er noe jeg ser på som positivt, forteller Daniel «zykes» Jensen til Gamer.no.

Wizard trenger kun ett kart for å være sikret en plass i sluttspillet. Hvis Void taper et kart mot Vikings vil Wizard også være videre. Hvis Wizard taper 0-2,mens VOID vinner 2-0, vil sistnevnte gå videre på innbyrdes oppgjør.

– Vi møter Skade X som har sett sterke ut hele sesongen, men for å sikre oss plass i sluttspillet trenger vi bare ett kart til. Vi skal gjøre vårt beste og da kan vi fort ta både ett og to kart. Stemningen er på topp og ingen lag i Norge er uslåelige, påpeker Jensen.

Siste fra forsiden