Ville gjenskape Red Dead Redemption i Grand Theft Auto V – fikk beskjed om å stoppe

– Vi ble kontaktet, og må dessverre avbryte prosjektet.

.White

I mars skrev vi om en modifikasjon til PC-utgaven av Grand Theft Auto V der målet var å gjenskape hele kartet fra Red Dead Redemption i spillmotoren. Dette prosjektet, som ble kalt Red Dead Redemption V, er nå dødt, etter at gruppen .White som jobbet med det ble kontaktet, mest sannsynlig av advokatene hos Rockstar Games eller utgiverhuset Take-Two.

– Jeg vet at dette er vanskelig, men som mange av dere har skjønt ble vi kontaktet, og vi må dessverre avslutte prosjektet. Så takk, folkens. Vi var alle glade for å se dette (responsen på modden, journ.anm), men det kommer ikke til å skje. Beklager, skrev «Mr. Leisurewear» som var en av modderne på prosjektet på GTAForums.com.

Beskjeden kom ikke lenge etter at gruppen slapp en trailer for prosjektet. Traileren ble fjernet samme dag.

White

Å få en slikk prompte slutt på fan-prosjekter er langt fra uvanlig. Blant de mer kjente som har havnet på hoggstabben er Chrono Resurrection – en nyutvikling av Super Nintendo-spillet Chrono Trigger, samt en fan-oversettelse av Final Fantasy Type-0 til PlayStation Portable, etter at det ble kjent av Square Enix ville gi ut spillet med vestlig språk på egen hånd. En nyversjon av Vampire: The Masquerade - Bloodlines og Resident Evil 2 led samme skjebne.

Mer Red Dead Redemption i horisonten

Sagaen om Red Dead Redemption er ikke uansett ikke over. I høst skal Rockstar slippe Red Dead Redemption 2, som vi fremdeles vet svært lite om. At spillet inneholder både en enspillerdel og en flerspillerdel, vet vi, men Rockstar har ikke sagt noe om hvor hovedfokuset vil ligge. Spillet slippes til Xbox One og PlayStation 4 høsten 2017.

I fjor ble det mulig å spille Red Dead Redemption på Xbox One, etter at Xbox 360-versjonen av spillet ble lagt inn i det bakoverkompatible biblioteket til konsollen.

Det er for øvrig ikke måte på hva fansen får til når de går sammen.
I noen tilfeller var det faktisk fansen som «gjorde ferdig» spillene »

Siste fra forsiden