Vinn millioner i Dota 2

Strategispillet vises for første gang frem i en konkurranse på Gamescom.

Det er en god stund siden Valve kunne avsløre at de jobbet med å utvikle Dota 2. Siden den gang har utvikleren holdt kortene ganske tett til brystet når det gjelder skjermbilder, detaljer og slippdato for den etterlengtede oppfølgeren til WarCraft III-modifikasjonen.

I starten av juli dukket det opp indikasjoner på at Valve skulle stille ut et strategispill under årets Gamescom, noe mange spekulerte kunne være Dota 2. Dette viser seg nå å være korrekt.

Det velkjente Dota-kartet.

I en pressemelding avslører Valve at spillet blir å se under Gamescom i august, hvor det skal holdes en turnering for de 16 beste Dota-lagene i verden. Turneringen kalles The International, og vil strekke seg over messens fem dager. Selvfølgelig står det mye prestisje på spill, men at vinnerne får hele én million dollar i premie bør også være en god drivkraft for de rutinerte lagene.

Om du higer etter å se Dota 2 i aksjon blir du nok glad for å høre at turneringen vil kunne sees over nett, helt gratis.

I følge Valves president, Gabe Newell, er det bare å glede seg.

– The International blir den første offentlige visningen av Dota 2, og vil også kunne sees av de flere titalls milionene som spiller Dota over hele verden. Selv har jeg vært så heldig å fått se de konkurerende lagene forberede seg til turneringen, og ferdighetsnivået er utrolig høyt.

Vi sender to skribenter for å dekke Gamescom i år, så det blir gode muligheter for å få mer informasjon om spillet.

Dota 2 har enda ingen fast slippdato, men skal etter planen lanseres senere i år. Hvilke lag som deltar i turneringen kan du se på spillets hjemmeside.

Siste fra forsiden