Wasteland 2-skaperne med nytt rollespill

Er det et nytt Bard's Tale-spill, eller noe helt annet?

inXile

Et av de første selskapene som kastet seg på Kickstarter-bølgen etter Double Fine var inXile Entertainment, et studio skapt av flere veteraner fra Interplay og Black Isle og ledet av Interplay-grunnleggeren Brian Fargo.

Wasteland 2.

Deres første folkefinansierte spill kom nylig ut, og var en oppfølger til Fallout-seriens originale forfar, Wasteland. Spillet fikk mye ros, blant annet her på Gamer.no.

Tid for noe nytt

I tillegg jobber studioet med et annet spill som også er finansiert av folket. Det heter Torment: Tides of Numenera, og er en åndelig oppfølger til Black Isle-klassikeren Planescape: Torment.

Nå som Wasteland 2 er ferdig, er studioets hovedfokus på Torment. Men de har også røpet at de har startet utviklingen av et nytt spill, og det er ikke Wasteland 3.

The Bard's Tale.

I stedet er det et annet rollespill som de sier de har fått mange «krav» om å lage. Dermed åpner de selvsagt døren for spekulasjon. Det mest sannsynlige er kanskje et nytt Bard's Tale-spill, og da helst ikke i samme stil som nyversjonen deres fra 2005.

Bard's Tale var Interplays første rollespillserie, og nøt stor suksess på åttitallet. Serien bestod av klassiske fantasy-rollespill som kombinerte grottekravling med turbasert, taktisk kamp hvor spillerne hadde kontroll over opp til seks eventyrere samtidig.

Det kan selvsagt også mulig inXile har funnet et annet rollespill fra Interplays lange historie som de vil lage en åndelig oppfølger til.

De kan til og med ha fått i stand et samarbeid med en utgiver om et spill de ikke selv har lisens til å lage, om de kanskje frykter at folkefinansieringsbrønnen har tørket ut.

Siste fra forsiden