Wii 2-kontrolleren får trykkskjerm

Skal kunne brukes som separat spillmaskin.

Ifølge Gamespot er håndkontroller med trykkskjerm så å si bekreftet for Nintendos nye konsoll. En sekstommers trykkfølsom skjerm og et kamera skal visstnok kontrolleren kunne skilte med.

Trykkskjermen skal kunne brukes på lik måte som andre nettbrett som kan spilles på, og i tillegg kan man bruke de tradisjonelle knappene. Kameraet skal kunne brukes til å ta bilder av figurer som så kan brukes i spillene.

Blir det Mario-oppfinner Shigeru Miyamoto som får vise frem Project Café?

Og ikke bare det, kontrolleren skal også kunne brukes som «bærbar spillmaskin». Tidligere ble det spekulert i om kanskje kontrolleren skulle streame spill over fra den kommende spillkonsollen, men det kan nå se ut til at kontrolleren kan brukes helt separat fra konsollen.

Konsollen, med kodenavn Project Café, skal etter planen vises frem på Nintendos E3-pressekonferanse tirsdag ettermiddag, norsk tid. Der får vi antagelig se mer av funksjonaliteten til den ny håndkontrolleren – og ikke minst kan vi vente at vi får vite det endelige navnet på konsollen. Ryktebørsen vil ha det til at konsollen bare blir hetende «Nintendo», ifølge CVG.com.

Våre tre utsendte er på plass i Los Angeles og vi kan love dere fyldig dekning fra E3-messa i dagene fremover.

Les også: Alt om E3 2011

Siste fra forsiden