WipEout-veteraner med nytt studio

Arven fra Psygnosis og Studio Liverpool lever videre.

SCEE

I august i fjor ble det klart at Sony hadde lagt ned Studio Liverpool, det britiske utviklerstudioet bak WipEout-serien. Studioet ble opprinnelig startet som en spillutgiver ved navn Psygnosis, så langt tilbake som i 1984.

Selskapets logo.

Nå har en gruppe veteraner fra studioet startet et nytt studio. Det heter Firesprite, og består av 20 ansatte. Kjernegruppen på fem har laget spill for alle PlayStation-systemene, og har ifølge IGN hele 80 år med kombinert erfaring for utvikling på Sonys konsoller.

– Grunnleggerne møttes sosialt etter Studio Liverpools nedleggelse, og vi snakket om alle tingene vi hadde oppnådd i årenes løp. Plattformlanseringene, de varierte spillene, helt tilbake til Psygnosis-dagene med F1 og WipEout. Vi visste at vi ønsket å fortsette å lage gode spill, forklarer studiosjef Graeme Ankers til nettstedet IGN.

WipEout 2048.

Hjalp Sony Japan med The Playroom

Det første oppdraget til det ferske studioet var å hjelpe Sonys japanske studio med The Playroom, men de er også godt i gang med sitt eget spill. Det vil de imidlertid ikke røpe noen detaljer om enda. Ankers forteller at de gjerne vil jobbe videre med noen av Studio Liverpools serier i fremtiden, men at dette i så fall er opp til Sony.

Han understreker også at selv om studioet naturlig nok har tette bånd til Sony, er de en uavhengig utvikler som kan lage spill til de plattformene de ønsker.

Den karakteristiske Psygnosis-logoen.

Studio Liverpool var det nest største Sony-studioet i Europa, og skal ha hatt rundt 100 ansatte fordelt på to utviklerteam da de ble nedlagt. Ifølge en artikkel på Eurogamer jobbet utvikleren med et Wipeout-spill og et Splinter Cell-aktig actioneventyr, som begge skulle være lanseringsspill for konsollen.

Firesprite er ikke den eneste utvikleren som har blitt startet av veteraner fra det tradisjonsrike studioet. Et annet heter SawFly Studios, og deres første prosjekt er det merkelige Vita-spillet Men's Room Mayhem.

Om du vil mimre litt kan du lese anmeldelsen av det solide WipEout 2048 for Vita, eller lytte til en podkast om Psynosis' glansdager.

Siste fra forsiden