Podkast: Husker du Psygnosis?

Ukens Retro Crew er om utgiveren bak Lemmings, Shadow of the Beast og WipEout.

Hvis du har eid en Amiga eller Atari ST, er sjansene store for at du husker den britiske utgiveren og utvikleren Psygnosis. Liverpool-selskapet som er temaeet for ukens Retro Crew-podkast markerte seg blant annet med spill som Shadow of the Beast, Agony og Lemmings, og var blant annet kjent for å gi ut spill med svært lekker presentasjon og tilsvarende høy vanskelighetsgrad.

En klassisk, britisk utgiver

Den kjente Psygnosis-logoen.

Spillene deres hadde en tendens til å stikke seg ut i butikkene, takket være sine forseggjorte cover-bilder og deres velkjente og distinkte logo, designet av kunstneren Roger Dean.

Et eksempel på et «typisk» Psynosis-cover (bilde lånt fra Psygnosis.org).

Psygnosis ble opprinnelig dannet i 1984, fra restene av C64-legenden Imagine Software. I starten fokuserte de tungt på det europeiske spillmarkedet for datamaskiner, men gradvis gikk de også over til å lage konsollspill. I forbindelse med Sonys PlayStation-satsning kjøpte de Psygnosis i 1993, og resultatet var titler som Destruction Derby og WipEout.

I 1999 sluttet Psygnosis å eksistere som utgiver, men utviklerstudioet deres – som ble omdøpt til Studio Liverpool – eksisterte frem til 2012.

I studio denne gangen finner vi Are Ness Fløgstad, Ketil Espenæs og Aleksander Hakestad, samt podkastens faste programleder, Jostein Hakestad. Etter å ha tatt for seg historien til Psygnosis lurer teamet på hvilke andre kjente spillutviklere og -utgivere de bør dedikere nye episoder til – og de tar utvilsomt mot gode forslag i diskusjonstråden under artikkelen.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 49 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 48: – Alle bør lære av kontrollene i Super Mario World
Episode 47: Westwood Studios
Episode 46: Hva skjer med Atari-klassikerne?

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden