World of Tanks har 45 millioner spillere

Wargaming.net slipper skryteinfo om sitt populære gratisnettspill.

Under året europeiske GDC-messe i august troppet Wargaming.net-sjefen opp på talerstolen og liret av seg en tirade av grunner til hvorfor gratisspill er fremtiden. Tar man en titt på den nye infografen spillutvikleren har sluppet forstår man godt hvorfor den hviterussiske spillgeneralen har klokkertro på sin egen markedsplan.

Ifølge infografen befolkes nemlig gratisspillet World og Tanks av 45 millioner spillere. På det meste tevler 617 000 av disse om å knuse hverandres stridsvogner samtidig, og tilsammen har spillerne knust 13,2 milliarder av krigsbeistene til nå. For å få en full oversikt over de imponerende høye tallene kan du ta en titt på infografen selv, ned til høyre.

World of Tanks-infografen.

Om vi skal sammenligne med suksesshistorien World of Warcraft blir tallene bare mer imponerende. Blizzards nettmastodont hadde på det meste om lag 12 millioner abonnenter i 2010, litt over en fjerdedel av tallene Wargaming.net kan skryte av nå. Det er dog verdt å nevne at det kan være snakk om en del duplikatkontoer, noe det er lett å lage når spillet er gratis.

Flyspill følger

2012 har vært året der gratisspill har sementert sin posisjon i markedet, og har bevist en gang for alle at det er mulig å lage engasjerende og gode spillopplevelser uten å gjemme godene bak en inngangssum. Spillstudio har vokst seg store på inntekter fra kosmetiske oppgraderinger, uten at spillopplevelsen lider betraktelig av den grunn.

Wargaming.net jobber for tiden med å skuffe World of Warplanes ut av døra. I skrivende stund er spillet fremdeles i betateststadiet, og er ikke åpnet for den gjengse spiller.

Da Gamer.nos Kristian Aasgård fikk tatt en titt på spillet i sommer kunne han konstatere det vi plebeiere nok mistenker basert på tittelen: Dette er mye World of Tanks, men med fly. Opplevelsen skal likevel ikke være helt lik.

– Begge spillene er lettfattelige samtidig som de har dybde, men World of Warplanes er en langt mer hektisk opplevelse. Det blir virkelig spennende å se om 15 tilfeldige spillere kan samarbeide såpass at man unngår et salig kaos. Potensialet er nok sikkert der, men fiendene er overalt, og du slipper aldri unna. Derfor er du i større grad avhengig av andre spillere for å få utrettet noe, skrev Aasgård i juli.

Les også: World of Tanks-skaper graver opp krigsfly i Burma Les også: Sniktitt: World of Warplanes

Siste fra forsiden