World of Tanks-utvikler satser på konsoll

Wargaming kjøper opp F.E.A.R.-utvikleren for over 100 millioner kroner.

I ettermiddag ble det klart at World of Tanks-giganten Wargaming har kjøpt Day 1 Studios for over svimlende 112 millioner kroner. Day 1 Studios er mest kjent for å ha laget skrekkspillet F.E.A.R. 3 i nyere tider. F.E.A.R. 2 og F.E.A.R. ble derimot laget av Monolith Productions.

Ifølge en pressemelding skal studioet nå hyre inn ekstra ansatte og bygge opp en gjeng som kan fokusere på utviklingen av et uannonsert konsollspill. Det er ikke kjent akkurat hva dette spillet er, men med Wargamings uttalelser og gratissuksess de siste årene er det ikke fjernt å se for seg at vi snakker om et gratisspill.

– At vi nå bryner seg på konsollspillutvikling er et stort steg for oss i Wargaming, etter som vi begynner å utvide utvalget av plattformer vi jobber med, forteller Wargaming-sjefen Victor Kislyi i pressemeldingen.

Om det er snakk om dagens eller neste generasjons konsoller nevnes ikke.

F.E.A.R. 3.

Før oppkjøpet jobbet Day 1 Studios med mech-spillet Reign of Thunder, men det er ikke kjent hvor langt gratisspillet var på vei. Spillets navn dukker heller ikke i pressemeldingen.

Skadeskutt studio

Day 1 Studios måtte ifølge ryktene se seg nødt til å si opp 95% av staben i 2011, etter at Konami kansellerte en avtale om et nytt Silent Scope-spill.

Wargaming har gjort stor suksess på gratisspillmarkedet med nettspillet World of Tanks som sist vi hørte hadde 45 millioner spillere. For tiden jobber det om lag 800-mannsterke studioet med oppfølgeren World of Warplanes som etter planen lanseres i år.

Les også: World of Tanks har 45 millioner spillere Les også: World of Tanks-skaper graver opp krigsfly i Burma

Siste fra forsiden