Feature

Xbox One kommer i november

Microsoft har også annonsert hva konsollen vil koste.

Nesten helt på tampen av sin pressekonferanse kunne Microsoft avsløre at deres nyeste konsoll vil være på markedet i løpet av årets nest siste måned, og dermed i tid før julesalget. Konsollen kommer i første omgang til butikker i 21 land, hvorav Norge er et av disse. Det bekrefter Microsoft Norge i en pressemelding.

Fra scenen i Los Angeles kunne Microsoft også avsløre prisen på firmaets nye maskin. Konsollen kommer til å koste 499 dollar i Amerika, 499 euro i Europa og 429 pund i Storbritannia. Med dagens kurs tilsvarer 499 euro i overkant av 3800 kroner. Men det er ikke urimelig å anta at prisen blir enda litt høyere her til lands.

Konsollen, Kinect og håndkontrollen.
Xbox One blir mer enn en spillkonsoll.

Bonusinnhold

Hvert Xbox One-system som selges vil inneholde en konsoll med en harddisk som har 500 gigabyte lagringsplass, samt Bluray-spiller, innebygget Wi-Fi, ny Kinect, en trådløs kontroll og en 14 dagers prøveperiode på Xbox Live Gold.

I en pressemelding opplyser Microsoft Norge at de som forhåndsbestiller en av de fire lanseringstitlene Ryse: Son of Riome, Forza Motorsport 5, Kinect Sports Rivals og Dead Rising 3 vil få eksklusivt bonusinnhold, som flerspillerkart og utstyr til figurer.

I tillegg vil oppladbare batterier og et kablet hodesett være tilgjengelig på lanseringsdatoen. De nye batteriene skal visstnok lades opp dobbelt så fort som på Xbox 360, mens man vil ha tilgang til dempeknapp og volumkontroll til hodesettet uten å ta hendene av håndkontrollen.

Lenge før Xbox One i det hele tatt var annonsert verserte det diverse rykter om krav til internettilkobling, bruktspillsperrer med mer. Flere av disse ryktene ble avkreftet, eller forklart for noen dager siden. Blant annet ble det klart at man må være tilkoblet til internett minst én gang i døgnet. I tillegg må alle spill installeres på konsollen for å virke.

Ny Xbox 360

Underveis i konferansen ble det også kunngjort at Microsoft vil komme med nok en ny utgave av den nåværende konsollen, Xbox 360. Den nye utvgaven vil være slankere, og stå bedre sammen med Xbox One.

Som en takk til alle millionene av Xbox-fans over hele verden kunngjorde Microsoft at alle Xbox Live Gold-abonnenter får to spill i måneden fram til utgivelsen av Xbox One. De to første spillene er Halo 3 og Assassin's Creed 2 og de vil være tilgjengelig fra og med 1. juli. For å feire E3 vil alle gull-medlemmer også få tilgang til Fable III uten merkostnad.

Les også: Nytt Halo er annonsert
Les også: Åpen verden i neste Metal Gear Solid

Siste fra forsiden