Xbox One utsettes til 2014 i Norge

Microsoft utsetter lanseringen i åtte europeiske land.

Microsoft har akkurat kommet med en dårlig nyhet på sine nettsider. Den opprinnelige lanseringsdatoen for Xbox One, som var satt til den 21. november i år, vil ikke lenger gjelde i Norge.

Sammen med syv andre europeiske land vil nordmenn måtte vente til 2014 for å få klørne sine i den nye spillkonsollen fra Microsoft. I tillegg til Norge blir konsollen også utsatt i Belgia, Danmark, Finland, Nederland, Russland, Sveits og Sverige.

Xbox One vil fortsatt lanseres i Australia, Brazil, Canada, Frankrike, Irland, Italia, Mexico, Spania, Storbritannia, Tyskland, USA og Østerrike den 21. november.

Flere faktorer har ført til forsinkelsen

Microsoft vil ikke si noe spesifikt om hvorfor de har utsatt lanseringen, annet enn at «mange faktorer» har spilt inn. Blant forsinkelsesårsakene nevner de oversettelse av tale- og tekstelementer og lokale samarbeidspartnere for programmer i hvert land.

Som et plaster på såret til de som har forhåndsbestilt konsollen, vil et gratisspill følge med i pakken.

– Vi forstår at dette er en skuffende nyhet for fansen i de rammede landene, og vi gjør alt vi kan for å bringe Xbox One til dere så fort vi kan neste år, skriver Microsoft på nettsidene sine.

Les også: Microsoft dropper nettkrav og bruktsperre i Xbox One
Les også: Se hva du får i Xbox One-pakken

Siste fra forsiden