XIII blir eventyrspill

Lost Identity tolker den belgiske tegneserien på helt nytt vis.

Tidligere denne måneden avslørte franske Anuman Interactive at de jobber med et nytt spill basert på tegneserien XIII. Mange håpet nok på enda et skytespill i samme stil som kultperlen XIII fra 2003.

Sånn kan spillet se ut på en iPad.

Den offisielle Facebook-siden til prosjektet røper nå at XIII: Lost Identity blir et interaktivt eventyr, et begrep det er lett å tolke som en anelse mindre interaktivt enn et eventyrspill. Spillet har fortsatt iPhone og iPad som hovedkonsoller, et yndet tilholdssted for eventyrspill.

Rolig tempo

I stedet for heftige skuddvekslinger i cel-shadede omgivelser ser det altså ut til å bli dus gåteløsing i tegnede miljøer. Det er heller ikke noe som tyder på at spillet forsøker å nøste opp trådene fra Ubisoft Paris' spillmatisering av tegneserien, og Anuman ser ut til å gå sin egen vei.

Ifølge utviklerne er grunnen til at de har valgt en annen sjanger enn Ubisoft gjorde med sitt spill at de vil fortelle en bedre historie. Dette interaktive eventyrformatet skal angivelig bringe oss tettere på figurene og stedene i tegneserien, og har et uttrykk som er tydelig basert på tegneserien.

Det er fortsatt ikke klart når XIII: Lost Identity kommer ut.

Siste fra forsiden