5 millioner har kjøpt mobilversjonen av Minecraft

Har tatt igjen Xbox 360-utgaven.

I en oppdatering på mikrobloggnettstedet Twitter forteller Mojang-utvikleren Johan Bernhardssson at mobilutgaven av Minecraft har blitt kjøpt over fem millioner ganger.

Dermed har mobilutgaven av det kreative byggespillet tatt igjen Xbox 360-utgaven salgsmessig. Konsollpuslingen kan «kun» skryte av fire millioner solgte kopier. Om man legger til PC-utgaven av spillet ligger det totale salget nå på omtrent 17 millioner.

Dårlig start

Da mobilspillet ble lansert i fjor høst var ikke anmelder Lars Devold særlig begeistret.

Minecraft: Pocket Edition.

«Du plasserer blokker oppå andre blokker og bygger ting. Styringen er gjort med et virtuelt styrekors, sikten er litt kort, ellers fungerer det greit. Men for førtini kroner hadde jeg forventet mye mer enn det. Og om jeg skal være ærlig, har jeg en snikende mistanke om at det kan ta en stund før julepynten kommer på dette grantreet.» var Devolds beskrivelse av spillet den gang.

Mojang innså dog tidlig i år at noe måtte gjøres med mobilutgaven, og endret kraftig på spillet slik at det lettere kunne nærme seg innholdssettet til PC-utgaven.

Forrige måned fikk mobilutgaven en omfattende oppdatering som etter sigende skal gjøre spillet mer likt PC-utgaven. På nyhetslisten sto blant annet Nether-reaktor og grisezombiemenn.

Les også: Mojang ler hele veien til banken Les også: – Vi har gjort en stor feil

Siste fra forsiden