Bleeding Edge

Actionspillet Bleeding Edge får ikke mer innhold

Ninja Theory stanser videre utvikling etter bare ti måneder.

Ninja Theory

Flerspillerspillet Bleeding Edge, fra utvikler Ninja Theory, får ingen flere utvidelser eller annet nytt innhold. Det kunngjorde teamet denne uken på Twitter.

Bleeding Edge satset på fargerike figurer.
Ninja Theory

Som Ninja Theory forklarer har studioet flere andre prosjekter å fokusere på, inkludert Hellblade-oppfølgeren Senua's Saga og det fotorealistiske Project Mara. Ressursene strekker dermed ikke til for videre utvikling av Bleeding Edge.

Det fargerike actionspillet kaster dermed inn håndkledet kun ti måneder etter at det kom ut – 24. mars 2020. Utvikleren forsikrer om at de som eier Bleeding Edge fortsatt kan spille på både PC og Xbox, men akkurat hvor lenge serverne holder det gående ble det ikke sagt noe om.

Manglende spillertall

Ninja Theory avduket Bleeding Edge – et slags Overwatch med fokus på nærkamp – under E3 2019. Der fikk vi ta en første kikk på opplevelsen, og vår utsendte skribent kom fra det med stor optimisme.

– Ut ifra det vi fikk se i Los Angeles er det også et spill som setter det å ha det morsomt øverst på prioriteringslista, til tross for at det å kjenne figurene inn og ut er viktig for å gjøre det bra. Dette er utvilsomt en spennende blanding, og vi storkoste oss under vår tid med spillet, skrev Andreas Bjørnbekk.

Spillertallene nådde imidlertid aldri de helt store høydene, og ifølge Steam Charts nådde PC-versjonen en topp på 828 samtidige spillere. Siden sommeren har interessen dabbet av ytterligere, og i løpet av desember 2020 hadde spillet i gjennomsnitt bare fem aktive spillere per dag.

Microsoft Pokémon GO-konkurrent har også lagt inn årene.
Minecraft Earth stanser all drift til sommeren »

Siste fra forsiden