Activision Blizzard

Activision Blizzard-sjefen halverer egen lønn

Kommer etter press fra aksjonærer i selskapet.

Activision Blizzard (Montasje: Gamer.no)

Bobby Kotick har frivillig gått med å på halvere lønnen han får som sjef for Activision Blizzard. Det melder selskapet selv i et brev til amerikanske myndigheter.

Grunnlønnen til Kotick går ned fra 14,3 millioner til 7,16 millioner kroner i året. Bonusutbetalinger reduseres også med opptil 14,3 millioner kroner for både 2021 og 2022, men Kotick kan fortsatt hente ut det dobbelte av grunnlønnen hvert år dersom visse bonusforhold i kontrakten oppfylles.

Lønnsendringen kommer samtidig som at styret i Activision Blizzard forlenger Koticks ansettelseskontrakt til å vare ut mars 2023.

Press fra aksjonærer

Mens Activision Blizzard påpeker at lønnsreduksjonen er frivillig, har press fra aksjonærer tydeligvis også spilt en rolle. I det nevnte brevet forklares det at styret landet på en ny lønnsordning basert på «tilbakemeldinger» fra aksjonærene i selskapet.

Kotick har tidligere fått kritikk for å ta ut stor lønn og voldsomme bonuser samtidig som Activision Blizzard permitterer ansatte. En tidligere rapport fra investorgruppa CtW hevdet at sjefen lå an til å få en bonus på 1,6 milliarder kroner i mars, bare dager etter at 190 personer i selskapet mistet jobben. I 2019 skrøt sjefen av et rekordår for selskapet, før han like etterpå kunngjorde permitteringer av rundt 800 ansatte.

I et intervju med Venturebeat denne uka sa Kotick imidlertid at Activision Blizzard sikter på å ansette flere tusen nye personer i løpet av de neste tre årene.

LES OGSÅ: Overwatch-sjef Jeff Kaplan gir seg etter 19 år i Blizzard »

Siste fra forsiden