Activision Blizzard skiller seg fra Vivendi

Call of Duty-eierne punger ut 50 milliarder for å stå på egne ben.

Spillhuset Activision Blizzard har bestemt seg for å skille lag med det franske mediehuset Vivendi. Overgangen til selveier ble ikke akkurat billig for Call of Duty- og World of Warcraft-kjempen; hele 50 milliarder kroner gikk med på å sikre autonomi.

Ifølge New York Times kommer Vivendi til å beholde 12% av eierskapet, om lag 83 millioner aksjer, i selskapet, og har dermed fremdeles en fot innafor døra. Det er likevel et stort fall fra de 61 prosentene de tidligere forvaltet

Activision-sjef Bobby Kotick fortsetter i sin lederstilling, og tror splittelsen gjør selskapet sterkere.

– Transaksjonene annonsert i dag vil la oss dra nytte av attraktive finansmarked, mens vi fremdeles kan ha mer enn 18 milliarder kroner på bok for å beholde finansiell stabilitet, forteller Kotick til The New York Times.

Bobby Kotick. (Foto: Jordan Matter)

Langtidsplan

Vivendi skal i lang tid ha hatt et ønske om å kvitte seg med Activision Blizzard, ifølge rapporter i fjor sommer. Franskmennene skal da helst ha sett at spillselskapet fikk en ny eier, men var ifølge ryktene også villige til å selge aksjene sine på det åpne markedet.

Som nettstedet Giant Bomb påpeker er det lite trolig at Activision Blizzards nykjøpte frihet benyttes til å endre for mye av selskapets drift. Selskapet har opparbeidet seg et rykte for å trekke så mye penger som mulig ut av sine storserier. Om spillhuset velger å gå for status quo vet vi dog enda ikke.

Les også: Activision gir bort 21 millioner kroner til soldater Les også: Activision Blizzard kan få nye eiere

Siste fra forsiden