Call of Duty: Modern Warfare

Activision går etter folk som lekket Call of Duty sin nye Battle Royale-modus

Utgiveren er på krigsstien.

Activision

Det har i lengre tid dukket opp rykter og lekkasjer rundt en ny Battle Royale-modus til Call of Duty: Modern Warfare. Activision har verken bekreftet eller avkreftet opplysningene, men nå spørs det om de ikke har bekreftet modusen indirekte.

Hollywood Reporter melder at Activision nemlig har gått rettens vei for å ta personene som lekket Battle royale-modusen.

Selskapet har stevnet Reddit, hvor lekkasjen først fant sted, for å få nettstedet til å identifisere og utlevere den eller de som la ut informasjon om den angivelige, kommende Warzone-utvidelsen til Call of Duty.

Mener de har loven på sin side

Activision

Stevningen inneholder ifølge Hollywood Reporter en lenke til en Reddit-tråd hvor en bruker sier han fant et bilde på nettet som muligens viser en Battle royale-modus. Bildet er nå fjernet, men selve Reddit-innlegget ligger ute fremdeles.

Det rettslige skrittet fra Activision skal visstnok ha hjemmel i den såkalte DMCA-lovgivningen (Digital Millennium Copyright Act), en amerikansk lov som er ment å beskytte opphavsretten til digitale verker – deriblant spillrelaterte produkter.

Diskusjonen om Battle Royale-funksjonalitet har tatt av siden lanseringen av Call of Duty: Modern Warfares andre sesong. Den siste tiden har spekulasjonene fått skikkelig vann på mølla etter at innsidekilder opplyste overfor nettstedet VGC at Warzone-oppdateringen skal lanseres så snart som tidlig neste måned.

Tidligere har graving i spillfilene indikert at den nye modusen byr på opptil 200 spillere på samme kart, og denne måneden kom det dessuten en offisiell trailer som også ga noen vage hint om en slik modus.

Activision har altså ikke kommet med noen endelige bekreftelse ennå, og har heller ikke kommentert stevningen.

Les også: Hvor har du blitt av, PUBG? »

Siste fra forsiden