Alien Breed gjenfødes på PSN

Amiga-klassikeren lanseres i ny ham.

Før Team 17 ble en slags Worms-fabrikk, var det navnet Alien Breed folk forbandt med den britiske utvikleren. Alien Breed var et skytespill hvor handingen ble sett ovenfra, hvor du måtte navigere deg gjennom tidvis labyrintaktige rombaser fulle av ekle, Aliens-inspirerte rombeist.

Spillet debuterte på Amiga i 1991, og fikk god kritikk takket være den glatte og raske spillflyten og den detaljerte grafikken. Mange koste seg også med muligheten til å drepe monstre i samarbeidsmodus.

En PC-versjon fulgte i 1993. Alien Breed fikk flere oppfølgere, og for få år siden prøvde Team 17 seg med en ny, episodebasert Alien Breed-trilogi. Der tok de steget over i tre dimensjoner, selv om mye av kjernen i spillet forble den samme som før.

Bilde fra iOS-utgaven.

Nå vil Team 17 relansere Alien Breed for PlayStation 3 og PlayStation Vita. De nye versjonene inkluderer muligheten til å velge mellom 30 nivåer, inkludert tre helt nye nivåpakker. Du kan også velge om du vil spille med den originale 16-bits-grafikken, eller om du vil ha ny grafikk.

PS3-versjonen støtter både lokal og nettbasert flerspiller. Vita-versjonen støtter nettbasert og ad-hoc-flerspiller. Versjonene er kompatible med hverandre, så du kan lagre spillet ditt på PS3 og fortsette på Vita. Begge versjonene skilter med nettbaserte poengtavler.

PSN-lanseringen vil finne sted tidlig i februar. Team 17 har ikke sagt noe om eventuelle andre versjoner, men det ville være overraskende om ikke spillet dukket opp på Steam på et eller annet tidspunkt.

Spillet har allerede dukket opp på iOS, for iPad og iPhone. Der har det imidlertid ikke muligheter for samarbeidsspilling.

Les også: Alien Breed-sagaen fortsetter
Les også: Slik skapte de Worms

Siste fra forsiden