Alle kan sette Xbox One-konsollen i utviklermodus

Men Microsoft anbefaler kundene på det sterkeste å unngå modusen.

Xbox One er ikke å finne i Norge enda.
Audun Rodem, Gamer.no

Da Microsoft trakk sløret av Xbox One i mai slengte selskapet ut en lovnad om at alle konsoller i salg skulle kunne fungere som en utviklerenhet. I praksis er tanken at man skal kunne kjøre egenkodede spill på konsollen, selvfølgelig ikke uten at det er restriksjoner og grenser på plass.

Alle Xbox One-konsoller kan settes i utviklingsmodus, men det gjør lite for øyeblikket.

Nå som den ferske Microsoft-konsollen begynner å finne sin plass i tv-reolen, bortsett fra i Norge, har forbrukerne begynt å fikle med menyer og funksjoner. En YouTube-bruker kalt GameTuts har på en eller annen måte funnet frem til en hemmelig tastekombinasjon som åpner den ellers skjulte utviklermenyen i innstillinger-fanen. Han demonstrerer også hvordan man gjør dette selv i en video.

Advarer mot utviklermodusen

Menyen virker meningsløs inntil videre, og det er liten tvil om at det GameTuts snublet over ikke er ment for alle riktig enda. Microsoft anbefaler på sin side å avstå fra å fikle i utviklermenyen, og peker på at det kan gjøre konsollen ubrukelig.

Braid er et av indiespillene som markerte seg i forrige konsollgenerasjon.

– Det å endre på innstillingene i denne menyen er kun ment for Xbox One-utviklere, og dette er ikke nok til å gjøre den til en utviklerkonsoll. Vi advarer forbrukere på det sterkeste mot å endre på innstillingene, siden det kan gjøre konsollen ubrukelig. Kunder som har satt konsollene i utviklermodus kan gå tilbake til den vanlige modusen ved å velge å nullstille til fabrikkinnstillinger, forteller Microsoft i en uttalelse til Eurogamer.

– Vet ikke når alt åpnes

I en diskusjonstråd om innstillingene på Reddit utbroderer en Xbox One-utvikler, og forteller at man ikke burde fikle med noe som helst i disse menyene, og særlig ikke området som er markert som «Sandbox ID». I verste fall kan man sette konsollen i en omstartsloop, påstår vedkommende, før han forteller at han ikke er sikker på hvor lenge det er til modusen er klar for allmuen.

– Jeg aner ikke hvor langt man har kommet med ID@Xbox. Det er flere ting som må løses, slik som personvern, sikkerhet, stabilitet og videre. Dette må være på plass før vi kan la alle og enhver laste inn sine programmer på maskinen, forklarer han.

ID@Xbox er navnet Microsoft har gitt programmet som skal la uahvengige utviklere gi ut egne spill på Xbox One. Når alt er på plass skal utviklere kan sende en søknad om å få innpass. I første omgang vil utviklerne få tilsendt utviklersystemer, men på lang sikt er det mulig at alle konsoller åpnes for utvikling. Inntil videre er det ikke kjent akkurat hvordan systemet vil fungere i praksis.

Vi har lekt oss med den nye maskinen
Les vårt førsteinntrykk av Xbox One »

Siste fra forsiden