Alle PS4-spill vil være nedlastbare

Digital distribusjon blir regelen, snarere enn unntaket.

Digital distribusjon av spill blir stadig viktigere, og mange trodde til og med at den neste konsollgenerasjonen ville droppe fysiske disker totalt. Det vil de ikke, men vi ser likevel en stor holdningsendring. Der digital distribusjon av store konsollspill tidligere så ut til å være en ren bonus, vil det være standarden på nylig annonserte PlayStation 4.

– PlayStation 4 vil være litt som PlayStation Vita. Alle spillene vil være tilgjengelige via digital distribusjon, og noen vil også være tilgjengelige på disk, har sjefen for Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, fortalt i et intervju med britiske The Guardian.

At digital distribusjon blir viktigere og viktigere er ingen overraskelse, siden det er en langt billigere løsning for konsollselskapene og spillskaperne. Dette stiller selvsagt større krav til kundenes internettforbindelse, men Yoshida påpeker at Sony vil gjøre distribusjon lettere enn det er i dag.

For eksempel skal man kunne kjøpe og laste ned ting på konsollen hjemme mens man er på jobb, via nettet. De digitale spillpakkene skal også være organisert slik at man kan begynne å spille før man i mange tilfeller vil kunne begynne å spille før hele spillet er lastet ned – selv om dette nok ikke vil fungere like godt med alle typer spill.

Det er ikke bare «små» utgivelser som The Witness som blir nedlastbare på PS4.

Fokus på tjenester

Det ser også ut som satsningen på løsninger som PlayStation Plus vil fortsette. PlayStation Plus er en abonnementsløsning som gir dagens konsolleiere tilgang på en rekke spill «gratis». Så lenge de betaler for medlemskapet får de hver måned tilgang på nye spill som de kan laste ned og beholde tilgangen på så lenge de er medlemmer.

– Ettersom flere og flere tjenester og mer innhold blir tilgjengelig digitalt, får vi større muligheter til å skape attraktive pakkeløsninger. Så hypotetisk sett kan vil se på ulike modeller, litt som et kabel-TV-selskap. Vi kan ha gull, sølv og platina-medlemskap. Vi kan ha abonnementsløsninger der vi tilbyr mer innhold, spesielt nå som vi har Gaikai-teknologien. Med ett abonnement kan du få tilgang på tusenvis av spill – det er drømmen vår, sier Yoshida.

Avslutningsvis finner Yoshida frem krystallkulen, og snakker litt om fremtidens PlayStation-opplevelse:

– Om et par år håper jeg å kunne spille PlayStation 4-spill på alle duppedittene mine, med hovedopplevelsen på den store skjermen og mindre seksjoner på mobilskjermene. Alt vil være koblet sammen.

Les også: PSN-spill virker ikke på PlayStation 4
Les også: PlayStation 4 kan spille bruktspill

Siste fra forsiden