«Alle» tegnefilmhelter i ett spill

Disney Universe er et flerspillerfokusert eventyrspill med mange stjerner.

Disney har nok verdens største portefølje av tegneseriefigurer, både i omfang og gjenkjennelsesfaktor. Derfor skulle det bare mangle at svært mange av deres kjente og kjære skapninger har funnet veien til spillmediet. I fjor fikk vi blant annet de gode spillene Epic Mickey og Toy Story 3. Det er likevel ikke hver dag vi får se de ulike seriene dele spill.

Det ønsker det amerikanske gigantselskapet å endre på, og i dag annonserer de en løsning i form av Disney Universe. Dette er i utgangspunktet et actioneventyr, hvor over 40 av Disneys ulike figurer er spillbare. Omgivelsene blir samtidig en salig blanding av de ulike universene hovedrollene kaller sitt hjem, og det blir i første omgang seks spillverdener.

Sånn ser det ut.

Alice fra Alice i Eventyrland, LILO fra Lilo & Stich, Nemo fra Finding Nemo, TRON og Mike fra Monsters Inc er bare noen av de mange hovedrollene i det flerspillerorienterte spillet. Det vil bli støtte for å alliere seg med opptil tre andre spillere, og utfordringene spenner fra sluttbosskamper til gåteløsing. Hele saligheten er ment å utgis til høsten, og det antydes at det også vil få visse rollespillelementer.

– Disney Universe er en omfattende skattekiste av Disney-kjennemerker, med minnerike rollefigurer, steder og opplevelser som kan nytes av både Disney-tilhengere og spillere generelt. Det hurtige, frenetiske gameplayet kombineres med tøvete humor og hysteriske situasjoner som gjør dette til det perfekte spillet å nyte med venner og familie, sier Adam Sussman, som er ansvarlig for utgivelsesgrenen av Disney Interactive Media Group.

Spillet utgis i løpet av høsten 2011, til Wii, PC, Xbox 360 og PlayStation 3. Du kan se den offisielle traileren under.

Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden