Ambisiøs cyberpunk fra The Witcher-studioet

Samtidig lokker de med annonsering av «forventet prosjekt».

Natt til fredag slapp The Witcher-studioet CD Projekt RED en teaservideo som viser de første glimtene av Cyberpunk 2077. Den polske utvikleren har tatt steget vekk fra den slaviskinspirerte fantasy-verdenen og Geralt fra Rivia, og inn i en fremtidsvisjon der mennesker og avansert teknologi lever side om side. Teaseren kan sees nederst i artikkelen

Som tittelen røper tar spillet sted i år 2077. CD Projekt RED lover i en pressemelding at de også denne gangen skal presentere det de omtaler som en «ikke-lineær historie designet for voksne spillere» – antageligvis i samme stil som 2011-spillet The Witcher 2: Assassins of Kings.

Åpen verden

I tillegg skryter pressemeldingen av en åpen verden i sandkassestil satt til byen Night City, der spillere skal kunne romstere fritt rundt for å oppleve Cyberpunk-universets mange fasetter.

– Dette inkluderer en krigssone tatt over av gjenger, den legendariske Afterlife-baren og nostalgiske Forlom Hope, forteller pressemeldingen.

Brutal rekrutteringsprosess i Psycho Squad.

Teaservideoen viser en annen av universets mer besynderlige bestanddeler, elitepolitiet Psycho Squad. Disse spesialiserer seg på å motkjempe såkalte «psychos». Dette er ikke psykopater, slik en kanskje skulle tro ut av navnet, men personer som har tatt kunsten å bruke implanter og uefne midler for å påvirke kroppen. Når disse tar en overdose begynner den unaturlige kroppen å prøve å løsrive seg fra alt som har med det organiske og gjøre, og de begynner å drepe andre mennesker.

Merkverdig nok er det nettopp slike «psychos» Psycho Squad rekrutterer inn i styrken sin, etter at de har blitt nedkjempet.

Cyberpunk 2077 er basert på penn-og-papir-rollespillet Cyberpunk 2020, skapt av Mike Pondsmith på 1980-tallet.

Annonseres The Witcher 3 allerede i februar?

CD Projekt RED virker dog ikke å være fornøyd med å kun frigi denne informasjonen om det kommende spillet. Netttrålere på Reddit oppdaget at teaservideoen inneholder en skjult beskjed mot slutten fra studioet.

Den hemmelige beskjeden mot slutten av teaseren.

– Du er sikkert nysgjerrig på lanseringsdatoen. For øyeblikket er planen å gi det ut et godt stykke unna, i 2015, men for å være ærlig er datoen nærmere «når det er ferdig». Vi kommer til å gi ut Cyberpunk når vi er overbevisste om at det fullstendig raffinert, superkul moro. Håpet er at det skal bli det beste futuristiske rollespillet noensinne – OK, dette høres kanskje toskete ut, men det er vårt faktiske mål. Du får dømme om vi klarer å innfri, står det i den hemmelige beskjeden.

Den forbrukervennlige spillprodusenten stopper ikke der, men slenger likeså godt ut en liten lokkebiff om et uannonsert prosjekt som skal avdukes snarlig. Dette spillet skal visst nok være mye nærmere en lansering. Alle tegn peker mot at det er The Witcher 3 som står på agendaen.

Les også
Ny Wii U-oppdatering forbedrer konsollen

– Det kommer også til å være et sandkassespill med en intens historie. Du kan sikkert gjette hvilket spill det er vi snakker om, lurer CD Projekt RED og avslutter setningen med et smilefjes.

– Den 5. februar kommer alt til å være klart.

Dermed ser det ut som fremtiden er strødd med godbiter for rollespillfans. CD Projekt RED har opparbeidet seg et godt rennommé etter lanseringen av kritiker- og publikumsfavoritten The Witcher 2: Assassins of Kings, og har også opparbeidet seg en lojal fanskare – mye på grunn av sine åpne holdninger til kopibeskyttelse og piratkopiering.

Les også: Nye detaljar om Cyberpunk Les også: Cyberpunk inspirert av Game of Thrones

Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden