Ambisiøse planer for Civilization Online

Hjelp sivilisasjonen din til seier i en massiv sandkasseverden.

Civilization Online er et massivt flerspillerspill løst basert på den klassiske Civilization-serien. Her er det imidlertid ingen turbasert strategi involvert, og i stedet for å spille en nærmest allmektig hersker får du rollen som en enkelt person i en av spillets sivilisasjoner. Handlingen foregår i en dynamisk verden der alle får muligheter til å påvirke maktbalansen mellom sivilisasjonene, og målet er å være med å lede din sivilisasjon til seier over motstanderne.

De fleste av Civilization-seriens elementer skal være med i MMO-spillet, men de fungerer på en helt annen måte her. Hvis det for eksempel skal bygges et bibliotek for å gi sivilisasjonen et vitenskapelig fortrinn, er det en bygning spillerne må samle ressurser til og bygge selv. Dette gjelder også alle andre ting i spillet – fra klær til transportmidler. Spillerne kan bygge hele byer fra bunnen av, og verden beskrives som en stor sandkasse. Underveis utvikler sivilisasjonene seg, og går fra oldtiden til den moderne tidsalderen.

Den første teaser-filmen fra spillet.

Krig og utforskning

Sivilisasjonene vil i starten ha et nøytralt forhold til hverandre, og de diplomatiske relasjonene vil avhenge av hvordan de forholder seg til hverandre. Kamp blir et viktig element, og det skal være støtte for kamphandlinger med et hundretalls personer samtidig. Men før du kan banke naboene dine må du treffe dem – som i hovedspillet starter sivilisasjonene på ulike deler av den virtuelle planeten, og spillerne må utforske for å finne ut hvor de andre befinner seg.

Et element som skiller Civilization Online fra andre MMO-spill er at det ikke er noe evighetsspill. Når en av sivilisasjonene har vunnet er spillet over, og spillerne kan begynne på nytt. Enkelte elementer vil du likevel ta med deg fra spill til spill, men det er ikke klart hva disse er.

Civilization Online bruker CryEngine 3, og kommer i utgangspunktet til Windows-baserte PC-er. Utviklingen foregår hos XL Games, og ledes av den erfarne MMO-veteranen Jake Song. Utgiver 2K Games har ikke bestemt seg for hva slags forretningsmodell spillet skal bruke, men de lener visstnok mot den populære «free to play»-modellen.

Du kan lese mye mer om spillet på nettstedet Massively, der de har et intervju med Jake Song og produsent Garrett Bittner.

Les også vår anmeldelse av den ferske Civilization V-utvidelsen Brave New World, samt hva vi mener om hovedspillet.

Siste fra forsiden