Ambisiøst nettspill fra Civcraft-skapere

Bygger videre på den populære Minecraft-modifikasjonen.

Skjermbilde fra Civcraft
PlanetMinecraft

Civcraft er en modifikasjon for Minecraft som henter inspirasjon fra den klassiske strategispillserien Civilization. Spillerne samarbeider om å bygge opp mektige imperier, og alt foregår fra førstepersons synsvinkel.

Fra modifikasjon til kommersielt spill

Nå har en gjeng av Civcrafts skapere annonsert Praxis, et frittstående flerspillerspill som bygger videre på det samme konseptet. De forklarer at Civcraft som modifikasjon har vokst seg alt for stort, at for at planene og grunnverdiene bak konseptet skal komme til sin rett må de bygge opp et eget spill fra grunnen av.

Teaser-film for Civcraft-modifikasjonen som Praxis er en videreutvikling av.

Med Praxis har de strippet Civcraft ned til kjernen, og bygd opp et spill rundt denne. De beskriver spillet som en åpen verden som lar spillerne bygge det samfunnet de ønsker. I likhet med Minecraft er spillets verden skapt ved hjelp av «voxelgrafikk», men de har blant annet implementert muligheten til å bruke kjøretøyer.

Ellers foregår selvsagt handlingen i en åpen og enorm verden, slik som Minecraft.

Utviklingen av Praxis skal ha startet for «over 500 dager siden», men skaperne har fortsatt ikke kommet så langt at de vil vise skjermbilder eller videoer fra spillet. Nå vil de imidlertid begynne å involvere spillmiljøet i langt større grad enn tidligere.

Det snakkes også om en folkefinansieringskampanje, som de håper vil dekke utviklingskostnadene for de neste par årene. Men det er uklart når de planlegger å starte denne – eller lansere spillet, for den saks skyld.

Minecraft ble nylig kjøpt av Microsoft for svimlende 2,5 milliarder dollar.

Siste fra forsiden