Amnesia-skapere med nytt spill

Hva er A Machine for Pigs?

De svenske utviklerne bak Amnesia har jobbet med et nytt spill en stund, og de har nylig lagt ut noen kryptiske hint om hva dette kan være.

Hintene har selvsagt blitt grundig analysert av miljøet, som har kommet frem til en spennende teori: At Amnesia-skaperne samarbeider med skaperne av det stemningsfulle spilleksperimentet Dear Esther, som ble lansert i forrige uke.

Amnesia: The Dark Descent.

Spillets navn ser ut til å være A Machine for Pigs. Et av de kryptiske hintene sier følgende: «Verden er en maskin. En maskin for griser. Det eneste den duger til er å slakte griser». Ifølge den kryptiske lekens Commodore 64-aktige konklusjon kommer spillet til høsten.

Frictional har også lagt ut et bilde hvor de viser det som ser ut til å være en slaktet gris som henger på en krok. Under grisen er det en blodig, boblende masse.

Selv om Frictional har holdt detaljene om spillet sitt tett til brystet, har de vært rimelig åpne om utviklingsprosessen. Selskapets blogg inneholder massevis av spennende poster, om alt fra spillteori til programmeringsløsninger. Der har de tidligere røpt følgende om sitt neste spill:

Dear Esther.

– Ideen er å bruke det vi har lært fra Amnesia og ta det til det neste nivået. Vi har tidligere fortalt at det neste spillet vårt ikke vil være så skrekkfokusert som tidligere spill, men det vil ha en skremmende atmosfære. Vår intensjon er å grave i dypere og mer intellektuelt krevende emner.

Dear Esther-skaperne, thechineseroom, forteller på sitt eget nettsted at de jobber med et grøsserspill («survival horror») som skal lanseres i løpet av fjerde kvartal 2012. Der har de lagt ut et konseptbilde som viser det som ser ut til å være en amerikansk by på attenhundretallet.

Det gjenstår å se om det er snakk om samme prosjekt, men med tanke på at det er i samme sjanger og har samme utgivelsesvindu virker det som teorien har noe for seg.

Siste fra forsiden