Fullbright - Open Roads

Anklager om trakassering hos Gone Home-utvikler Fullbright

Steve Gaynor trekker seg som sjef for Open Roads.

Fullbright

Fullbright – indiestudioet bak det kritikerroste Gone Home – skapte full forvirring natt til torsdag, med kunngjøringen om at medgrunnlegger Steve Gaynor hadde trukket seg som sjef for det kommende spillet Open Roads.

Fullbright er trolig best kjent for spillet Gone Home.
Fullbright

Som flere gjettet seg til var kunngjøringen et forsøk på å komme en nyhetssak i forkjøpet. Innen kort tid kom en rapport fra Polygon, som meldte om en hverdag preget av trakassering, spesielt mot kvinnelige ansatte.

Ifølge rapporten har Gaynors kontrollerende lederstil og nedverdigende holdninger overfor ansatte ført at 15 mennesker – minst 10 av dem kvinner – har forlatt studioet siden 2019.

De som har snakket med Polygon forteller at det ikke var snakk om seksuell trakassering eller åpenbar kjønnsdiskriminering. I stedet skal Gaynor ha drevet målrettet og gjentatt kritisering, hevdes det.

Fortsetter hos studioet

I en uttalelse til Polygon forteller Fullbright at Gaynor gikk av som sjef for Open Roads i mars, da det ble klart at forsøk på å bedre oppførselen hans ikke hadde noen varig effekt. Teamet skriver også at utgiver Annapurna Interactive steppet inn i håp om å skape en bedre arbeidskultur hos Fullbright.

– Vi er et lite team som bryr oss om å lage inkluderende, gripende og historiedrevne spill som gir spilleren en følelse av oppdagelse. Vi bryr oss dypt om å skape spill som har en positiv innvirkning. Vi tror også på å fostre en sunn arbeidskultur, der vi kan jobbe med åpenhet og tillit, skriver Fullbright på Twitter.

Mens utvikleren har tatt steg for å begrense Gaynors involvering, er han ikke fjernet helt. Gaynor fortsetter i rollen som forfatter på Open Roads, mens den daglige driften fordeles mellom øvrige medlemmer av teamet.

I en egen uttalelse beklager Gaynor oppførselen sin. Han forteller at han har lært av sine feil, og lover å bli flinkere til å jobbe sammen med andre.

– Jeg bryr meg oppriktig om Open Roads og om Fullbright-teamet. Jeg er lei meg for å trukket meg fra daglig utvikling av Open Roads, men det var det riktige å gjøre. Open Roads-teamet har min fulle tillit og støtte, mens de fullfører spillet.

Open Roads skal etter planen lanseres en gang i 2021.

LES OGSÅ: California saksøker Activision Blizzard for elendige arbeidsforhold »
LES OGSÅ: Blizzard-sjefen trekker seg »

Siste fra forsiden