Anthem - Beta

Anthem-demoen hadde store problemer – BioWare beklager

EA

Den første demoen av BioWares nye storsatsing Anthem åpnet omsider i helgen, og det gikk langt fra smertefritt. Det melder blant andre PC Gamer.

Spillere som hadde tilgang til VIP-demoen, som varte fra 25.-27. januar, opplevde blant annet at de ikke klarte å logge på serverne, endeløse lasteskjermer når man bevegde seg mellom områder i spillet og generelle stabilitetsproblemer.

I et blogginnlegg som BioWare la ut på lørdag omtalte utvikleren problemene, og kom også med en aldri så liten beklagelse overfor spillerne.

EA

Tilbakeviser dårlig serverplanlegging

– Vi har testet hele spillet og plattformen i flere måneder, men det var noen ting vi ikke fanget opp; spilling under reelle omstendigheter fører ofte til uventede problemer. [...] Vi setter pris på tålmodigheten og beklager oppriktig til de som hadde problemer med spillet, skriver BioWare.

Studioet tilbakeviser imidlertid én av beskyldningene fra spillere som opplevde problemer, nemlig at utvikleren ikke hadde planlagt serverkapasiteten godt nok.

– For å sikre stabilitet ville vi håndtere serverne slik at de matchet spillertallet etter hvert som det vokste. Totalt sett hadde vi overskudd av serverkapasitet for å forberede oss, og fortsatte å ha det, skriver utvikleren på bloggen.

For de som ikke opplevde problemer bedyrer BioWare imidlertid at demoen ble svært populær. Ifølge studioet var det på fredag over 300 000 som fulgte strømming av spillet på Twitch, og over 100 millioner minutter skal ha blitt konsumert til sammen, noe utvikleren påstår ligger på Fortnite-nivå.

VIP-demoen som kjørte i helgen var for ordens skyld kun tilgjengelig for kunder som har forhåndsbestilt spillet og er EA Access- eller Origin Access-abonnent. En åpen demo av spillet blir tilgjengelig for alle fra 1.-3. februar.

Anthem slippes til Xbox One, PlayStation 4 og PC den 22. februar 2019.

Les også: Ny YouTube-serie skal gi et detaljrikt innblikk i Anthem »

Siste fra forsiden