Åpen verden-rollespill med CryEngine

Mafia-skaperens neste spill får heftig grafikkmotor.

Warhorse Studios er en ny tsjekkisk spillutvikler som er skapt av en rekke veteraner fra det tsjekkiske utviklermiljøet. En av grunnleggerne er Daniel Vávra, som var hovedmannen bak Mafia-serien.

Nå har de røpet at de vil bruke CryEngine for sitt første spill. Det er snakk om et rollespill som ifølge pressemeldingen vil kombinere en åpen verden med en rik handling og nyskapende spillelementer.

Konseptbilde.

Tidligere har Warhorse også røpet at realisme blir et viktig element i det første spillet deres. Akkurat det er kanskje ikke så rart, ettersom Mafia-veteranen blant annet har fått selskap av folk som har vært med å lage det realistiske krigsspillet Operation Flashpoint.

– Teamet hos Warhorse Studios består av industriveteraner med erfaring fra AAA-klassikere som Mafia-serien og Operation Flashpoint. Vi synes deres visjon for et spennende rollespill er svært spennende, og vi gleder oss til å jobbe med dem for å hjelpe dem å oppnå visjonen sin med CryEngine 3, sier Carl Jones fra CryEngine-utvikler Crytek.

CryEngine 3 er grafikkmotoren bak titler som Crysis 2.

Warhorse Studios har tidligere sagt at de ønsker å være så åpne som mulig med utviklingsprosessen.

Siste fra forsiden