– Apple TV kan knuse konsollene

Mannen bak Xbox slakter Microsofts konsollstrategi.

I et blogginnlegg kritiserer mannen bak Xbox, Nat Brown, sin tidligere arbeidsgiver kraftig. Brown mener Microsoft har forvaltet det han oppfatter som en lederposisjon i konsollmarkedet på en elendig måte de siste fem årene.

Browns største ankepunkt mot Xbox nå er mangelen på gode muligheter for tredjepartsutviklere til å tjene penger på digitalt salg. Han trekker frem Android og iOS som gode eksempler på et slikt system, og tror at Apple kan ende opp med å gjøre kål på konsollmarkedet slik vi kjenner det om de tar et par grep med Apple TV.

– Om de velger å gjøre det kan Apple enkelt og greit knuse PlayStation, Wii U og Xbox ved å introdusere et økosystem for Apple TV der de selv tar 30% av alle inntekter, skriver Brown. Per dags dato får Apple 30% av alle inntekter på iOS' App Store, noe som utvilsomt har vært en god inntektskilde for selskapet.

Xbox 360s system for indieutviklere er horribelt, mener Brown, og peker blant annet på de 10 000 dollarene det koster å få ha spillet på Xbox Live Arcade. Han viser også til forsmådde Xbox Live Indie Games-initiativet som i Amerika ligger begravd i systemmenyene. Her i Europa har vi ikke engang tilgang på tjenesten.

Brown tror denne dingsen kan knuse konsollene. (Foto: Niklas Plikk, Hardware.no)

– Sony og Nintendo er ikke bedre

Dette er langt fra det eneste stikket Brown har å gi til Microsoft. Han føler ikke de har klart å innovere eller utnytte Kinect til det fulle. Tiraden fortsetter videre når Brown påpeker at verken Sony eller Nintendo er det spøtt bedre, og at Microsofts suksess har like mye med konkurrentenes feilsteg å gjøre som deres eget arbeid.

Kritikken fortsetter videre med fokus Xbox 360s operativsystem. Brown argumenterer for at brukeropplevelsen av systemet er problematisk på grunn av forvirrende valg og redundans.

Han krysser dog fingrene for at ting vil bli bedre etter hvert.

– Dette gjør meg trist. Det trenger ikke å gå så dårlig som dette, selv om det har blitt håndtert elendig de siste fem årene. Xbox trenger bare noen med kløkt og og fokus for å få produktet inn på rett taktikk før de fortsetter med langtidsstrategien om å få Xbox inn i hver eneste stue, konkluderer Xbox-faderen.

Les også: Xbox: – Fremtidige spill vil ligge i skyen Les også: – Neste Xbox krever Internett

Siste fra forsiden