Archon vender tilbake

Hva får du hvis du blander sjakk og rask action? Åttitallsklassikeren Archon, så klart.

Archon ble skapt i 1983, og er et slags sjakkspill der kampene avgjøres ved hjelp av joysticken. Spillet foregår på et sjakkbrett hvor hver side får en hær (bestående av ulike typer enheter), og når to enheter kommer i kamp må du selv sørge for at din representant stikker av med seieren. Spillet ble raskt anerkjent som en klassiker, og kom til alle de populære plattformene på den tiden.

Archon på C64 (bilde: Wikipedia)

Nå har Myriad Interactive (folkene bak Digital Jesters) kunngjort at de har sikret seg rettighetene til å gi ut Archon-spill til moderne plattformer. Pressemeldingen deres forteller lite om hva vi kan forvente av de nye versjonene, og den sier heller ikke hvilke formater spillene vil komme til.

Jon Freeman fra Free Fall Games forteller at de gleder seg til en ny versjon av spillet, som kombinerer moroa og ånden fra originalspillet med dagens spennende teknologi. Dessuten er han svært fornøyd med å kunne dele den gamle favoritten med en ny generasjon spillere.

Archon vil gis ut gjennom Myriad-eide Mercury Games, og flere detaljer om nyversjonen vil komme snart. I mellomtiden kan du stikke innom Wikipedia for å få informasjon om originalspillet (som var ett av de to første spillene den nå gigantiske utgiveren Electronic Arts signerte utgiverkontrakt for).

Siste fra forsiden