ArmA 3 er annonsert

Den ultrarealistiske skytespillfamilien får et nytt medlem neste sommer.

Det blir på mange måter feil å kalle ArmA (tidligere kjent som Armed Assault)-serien for skytespill, all den tid den skiller seg vesentlig ut fra resten av sjangeren. I stedet å drepe flest mulig mennesker, eller løse obskure delmål i form av flagg som må bæres eller dører som må sprenges, tar disse spillene heller sats på å simulere alle aspektene av å være en soldat i krig.

Markedet er ikke akkurat mettet av spill med disse prioriteringene, og det gleder nok mange å høre at ArmA 3 blir et faktum neste år. Informasjonen kommer fra de offisielle hjemmesidene til den tsjekkiske utvikleren Bohemia Interactive.

Det blir mange kjøretøy å leke med.

Historien finner sted her på kontinentet. Østlige styrker har drevet intens krigføring mot NATO, og Europa har blitt organisasjonens siste skanse. I et desperat forsøk på å vinne et overtak sender de allierte styrkene spesialsoldater og forskere, men det hele faller kjapt i grus og kaptein Scott Miller skylles i land på en fiendtlig øy. Her tar han på seg jobben med å fullføre oppdraget.

Spillet har en omfattende sandkassestruktur.

Spillets enspillerdel skal gi deg en rekke ulike roller, der du går fra ensom ulv til kommandør. Historien gir deg muligheten til å ta en rekke veivalg, og handlingene dine påvirker spillets slutt. Det vil ha en åpnere, sandkassepreget struktur, og inneholde en rekke ulike kjøretøy. Noen av tingene som gir deg en utfordring skal være tung flora håndtert av et avansert fysikksystem. Du skal også ha gode muligheter til å skreddersy utstyret ditt, men tyngre utrustning betyr større byrde.

ArmA 3 vil i likhet med forgjengeren komme med en omfattende flerspillerdel og muligheten til å tungt modifiseres.

Mer informasjon finner du på spillets hjemmeside. ArmA 3 kommer ut sommeren 2012, utelukkende til PC/Windows.

Siste fra forsiden