Ascendancy til iPhone

Strategiklassikeren får nytt liv på nytt format.

Ascendancy er et romstrategispill som opprinnelig kom ut på PC i 1995. Som i de fleste andre spill i sjangeren fikk du i oppgave å lede en sivilisasjon ut i verdensrommet. Nye planeter måtte koloniseres, nye teknologier måtte oppfinnes, nye raser måtte forhandles med (eller kriges mot), og så videre.

Bilde fra spillet på iPad.

Mange har fortsatt gode minner fra spillet, som viste seg å være svært vanedannende på tross av at datamotstanderne ikke var de aller smarteste, og det ikke var mulig å spille flerspiller.

Nå er Ascendancy på vei til iPhone, iPod Touch og iPad. Den nye utgaven skal være trofast mot originalen, men brukergrensesnittet har blitt skreddersydd de nye plattformene, samtidig som utviklerne har forbedret den kunstige intelligensen og gjort andre små forandringer her og der.

Spillet lanseres i én versjon til alle formatene, men vil registrere om det kjøres på en iPad og ikke en ordinær iPhone. Da vil spillerne få tilgang til nye funksjoner som er avhengige av den store skjermen for å fungere.

Nyutgaven har ikke fått noen lanseringsdato, men vi loves at den kommer snart.

Dessverre er det ingen planer om å bringe nyversjonen av Ascendancy til flere formater. Men forhåpentligvis kan utviklerne i The Logic Factory overbevises til å i det minste relansere originalen på Good Old Games, som allerede har en av Ascendancys hovedkonkurrenter fra nittitallet: Master of Orion II.

Siste fra forsiden