Telialigaen - League of Legends

– Avgjørende for å nå sluttspillet

Support-spiller «BlazingFire» er overbevist om at seier er det eneste som er godt nok når Vanir møter Urban i Telialigaens femte runde.

«BlazingFire» mener seier er avgjørende for å kunne nå sluttspillet. Her avbildet som Riddle-spiller.
Eivind von Døhlen/Good Game

SLIK SPILLES FEMTE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

SØNDAG 20. MARS

17:00 - Rich Gang - NTNUI
17:00 - Domino - KAOS
19:00 - Urban - Vanir

Se resten av kampene i terminlisten »

Telialigaen League of Legends går mot halvspilt sesong, og kampen om å delta i sluttspillet tilspisser seg mer og mer for hver runde som går.

Ligaens femte runde er intet unntak, når Urban og Vanir møtes i det som kan vise seg å bli en skjebnesvanger affære for sistnevnte lag. Vanirs Support-spiller Ali «BlazingFire» Sunbul var med på å ta seriemesterskapet med Riddle i høstens sesong, men dersom han ønsker å gjenta suksessen er han overbevist om at Urban må slås.

– Å vinne mot Urban er veldig viktig for oss. Dette er avgjørende for å nå sluttspillet, sier han til Gamer.no.

Se hovedkampen mellom Urban og Vanir, søndag 20. mars fra klokken 19:00 på Twitch »

LES OGSÅ: – Nordic Masters gir oss en fin mulighet til å hevne oss

– Troen på sluttspill har alltid vært der

DISSE SPILLER FOR VANIR

Vis mer

no Morten «MortySporty» Carstens (Top)
no Mathias «Yds» Ydstie (Jungle)
no Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
no Casper «Duzzskull» Wold (ADC)
no Ali «BlazingFire» Sunbul (Support)

Etter fire kamper står Vanir igjen med kun tre poeng. Det er ikke til å skyve under en stol at serieåpningen har vært alt annet enn ideell, men Support-spiller Sunbul forteller Gamer.no at troen på sluttspill fremdeles lever sterkt i laget.

– Det er som regel alltid god stemning innad laget under Telialigaen-kampene våre, uavhengig av utfallet. Troen på sluttspill har alltid vært der, og det kommer den til å være helt til vi matematisk sett er ute av det.

Skal vi tro Support-spilleren er altså Vanir-troppen ved godt mot før oppgjøret mot Urban. Meninger om motstanderne virker dog ikke å oppta mye tankekapasitet hos Vanir-spillerne.

– Vi har ikke gjort oss opp så mange meninger om Urban, ettersom vårt største problem er oss selv. Hvis vi klarer å løse våre egne problem tror jeg ikke det har noe å si hvem vi spiller mot, sier Sunbul til Gamer.no.

LES OGSÅ: 00 Prospects og AW3 drar fra på Rocket League-tabellen

Vanir ble på forhånd av sesongen spådd til å være en av ligaens store utfordrere. Tross mangel på resultater er Sunbul godt fornøyd med hvordan han og Bot Lane-makker Casper «Duzzskull» Wold har prestert.

Les også
– Ingen hadde klart å se for seg hvordan topp fire skulle se ut til høstferien

– Til nå har det ikke vært noen Bot Lane-duoer som har sjokkert oss, og etter å ha sett hvem vi møter i de resterende kampene våre tror jeg ikke at noen andre er på samme nivå som oss. Urban sin Bot Lane kan man på ingen måte undervurdere. De er nok ikke den største faktoren til at Urban gjør det bra, men de er en veldig viktig faktor for at laget ikke gjør det dårlig.

LES OGSÅ: Tre av tre norske lag er klare for NLC-sluttspill

– Mulighetene våre for seier er store

DISSE SPILLER FOR URBAN

Vis mer

be Zidaru «Coatpustmain» Laurentiu-Dodel (Top)
lb Wissam «Potato» Meho (Jungle)
no Victor «Xero» Kim-Long Hov (Mid)
no Thomas «Skive» Osdal (ADC)
no Martin «Coinflip» Auseng (Support)

Etter å ha slått Bifrost i forrige serierunde befinner Urban seg i skrivende stund på en andreplass på tabellen. Det er riktignok bare tre poeng som skiller de fra Vanir, så en seier i rundens hovedkamp er utvilsomt høyt på Urbans ønskeliste.

Support-spiller Martin «Coinflip» Auseng mener at laget allerede har planen klar. Spesielt Mid Lane-kampen trekkes fram av Auseng som en avgjørende faktor i oppgjøret, i kjølvannet av litt melding på sosiale medier fra motstander Sebastian «Boffen» Gsell.

– Så lenge vi ikke blir dratt inn i Vanirs kaos, holder stillingen jevn og hodene våre kalde, tror jeg fint at vi kan klare å ro det i land. Dersom vi klarer å holde Vanirs Bot Lane i sjakk, vil jeg si at mulighetene våre for seier er store. Jeg tror spesielt at Mid- og Top Lane-spillerne våre er bedre, spesielt førstnevnte. For å sitere «Boffen», tror jeg nok den kampen blir "jææævlig lett" for «Xeronic», sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: – Flere av lagene har undervurdert oss

Skal vi tro Support-spilleren vil altså Bot Lane i all hovedsak handle om å håndtere motstanderne for Urbans del. Til Gamer.no avslører Auseng at han ikke er helt fornøyd med egen innsats så langt i sesongen, men han meddeler at han ser fram til å møte det han beskriver som Telialigaens sterkeste Bot Lane i «BlazingFire» og «Duzzskull».

– Jeg har nok levert litt svakt sammenlignet med hva jeg mener at jeg er god for. Prestasjonen min fram til nå vil nok plassere meg litt under midt på treet i Telialigaen-sammenheng. Jeg tror det blir spennende å møte «BlazingFire» og «Duzzskull», som jeg syns har sett ut som den sterkeste Bot Lane-duoen i Telialigaen.

LES OGSÅ: Norsk akademilag sjokkerte i amerikansk Counter-Strike-turnering

Siste fra forsiden