Baldur's Gate: Enhanced Edition kommer i september

Overhaul Games' nyutgivelse frister med flust av nytt innhold.

Den oppussede utgaven av Baldur’s Gate kommer den 18. september til Windows. Nyheten ble annonsert i kjent stil ved hjelp av en nedtellingsklokke på prosjektets nettside i dag.

Planlegger du å spille rollespillklassikeren på iPad eller Mac kan også du huke av for den samme måneden på kalenderen, selv om noen endelig septemberdag ikke har blitt avduket for de to plattformene riktig enda. Android-brukere må også tydeligvis vente litt lenger før de kan få en klar lanseringsdato.

Mye nytt innhold

Nyutgivelsen, som også inneholder tilleggspakken Tales of the Sword Coast, frister med en mengde nytt innhold. Rosinen i pølsa er det helt nye eventyret, The Black Pits. Tittelens mørke grotter er en slags turnering der de barskeste av de barske kjemper mot hverandre. Den gale drowen Baeloth har nemlig kokt sammen en underholdningsverden dypt nede i Underdark-området, og spilleren blir selvfølgelig invitert med på mørkalvens planlagte «moro».

The Black Pit byr på over seks timer med nytt innhold.

Du må kjempe deg gjennom 15 nivåer med utspekulerte kampsituasjoner i det som utvikleren lover er et over seks timer langt eventyr. Du skal kunne lage et eget lag på seks personer til dette nye eventyret .

Overhaul Games har også utvidet figurstallen. Nå kan du rekruttere halv-orken Dorn Il-Khan, halv-alven Neera og munken Rasaad yn Bashir. Med på lasset får du visst nok fire timer ny eventyr-tid per figur, inkludert nye områder og oppdrag. Dermed kan spillere som har sett seg lei på Minsc, Jaheira og Edwin få pustet nytt liv inn i det lange eventyret.

Bruker Baldur's Gate IIs regelsett

I følge nettsiden vil den nye utgaven bygge på systemene som ble implementert i Baldur's Gate II. Det betyr at flere klasser, underrasert og mye mer vil bli tilgjengelig i oppdateringen.

Snow Mountain er et av de nye områdene i spillet.

Totalt sett skryter Overhaul over å ha lagt inn 400 forbedringer i forhold til det opprinnelige spillet. Blant disse finner vi støtte for høyere oppløsninger i bredskjermformat, samt en rekke nye figurstemmer.

Mye arbeid skal også være lagt inn i å gjøre flerspillermodusen mer brukervennlig. Det skal også være mulig å spille på tvers av plattformer, slik at ivrige iPad-brukere kan spille med engasjerte Android-spillere. Det skal også være lagt inn en sammenspleisingsfunksjon.

– Baldur's Gate III er det langsiktige målet

Nyutgivelsen av Baldur's Gate skal etter planen følges opp med oppfølgeren, Baldur's Gate II: The Shadow of Amn etter hvert, men det er ikke kjent når Overhaul planlegger å få tid til dette. Vi kan anta at mye av forarbeidet allerede er gjort, da septembers nyutgivelse bruker en ny og forbedret utgave av den klassiske isometriske spillmotoren, Infinity Engine. Spillmotoren ble brukt i så og si alle større Dungeons & Dragons-lisenserte spill fra perioden.

Det langsiktige målet skal likevel være Baldur's Gate III. Overhaul har allerede sett for seg muligheten til å starte opp ett Kickstarter-prosjekt for å få finansiert det tredje spillet, men vi får neppe se noe slikt med det første.

Les også: Baldur's Gate relanseres til sommeren Les også: – Baldur's Gate III er det langsiktige målet

Siste fra forsiden