Baldur's Gate-nyversjon utsatt

Vi må vente litt ekstra på gjensynet med rollespillklassikeren.

I rollespillenes verden er det få navn som rager høyere enn Baldur's Gate, selv om det er hele tolv år siden det forrige spillet i serien kom ut. Derfor er det knyttet høye forventninger til Baldur's Gate: Enhanced Edition, en nyversjon av originalen fra 1998.

Nyversjonen skilter ikke bare med oppgradert grafikk og moderne oppløsninger, men kan også by på helt nye figurer, oppdrag og områder. I tillegg loves vi over 400 små og store forbedringer.

Opprinnelig var planen at Baldur's Gate: Enhanced Edition skulle lanseres 18. september, altså i morgen. Men på fredag kom nyheten om at den har blitt utsatt til 30. november. Dermed blir det ingen eventyr i Dungeons & Dragons-verdenen Faerûn denne uken.

Gleder du deg?

Ifølge Trent Oster fra utviklerne i Overhaul Games ble de overveldet av all støtten og feedbacken de fikk fra seriens tilhengere, og fikk tusenvis av forslag og forespørsler om forbedringer. Det er delvis på grunn av dette at de har lagt til så mye ekstra innhold, og det later til at de trenger litt ekstra tid for å finpusse spillet.

– Etter en grundig gjennomgang spillet, og konsultasjoner med partnerne våre, har vi bestemt oss for å sørge for at Baldur's Gate: Enhanced Edition skal være så godt som overhodet mulig ved lansering. Dermed har vi flyttet lanseringstidspunktet, sier Oster på spillets forum.

Hvis du har forhåndsbestilt spillet i den tro at det skulle lanseres denne uken, lover Overhaul at de jobber med noe spesielt for deg og andre i din situasjon.

Baldur's Gate: Enhanced Edition skal etter planen få følge av en nyutgave av oppfølgeren. Baldur's Gate II: Shadows of Amn. I 2010 kåret vi det spillet til tiårets beste spill.

Les også: Slik ble Baldur's Gate født
Les også: Project Eternity håver inn millioner

Siste fra forsiden