Baldur's Gate relanseres til sommeren

De to første spilene i den populære serien får en oppussing.

For to uker siden ble det oppdaget en kryptisk nettside som hintet om at den populære Baldur’s Gate-serien skulle gjenoppstå i en eller annen form.

Ryktene spredte seg raskt, og teoriene gikk på at det skulle dreie seg om en utgivelse på Steam eller en iOS-versjon av klassikeren. Onsdag steg spenningen enda et par hakk da det dukket opp en nedtellingsklokke på nettsiden. Denne tikket ned mot en annonsering kl 20:00 torsdag kveld.

Da sløret til slutt ble løftet i et nyhetsbrev viste det seg at annonseringen gjaldt Baldur’s Gate: Enhanced Edition og Baldur's Gate II: Enhanced Edition – oppdaterte utgivelser av seriens to første spill.

Nytt innhold fra veteraner

Kort tid etter kunngjøringen begynte en av de ansvarlige for nyutgavene, å sende ut pirrende informasjon på Twitter. Han fortalte at nyutgivelsene beholder det isometriske perspektivet, den gamle andreutgaven av Dungeons & Dragons-systemet, og at de vil lanseres med nytt innhold fra noen av folka bak originalspillene. Akkurat hva dette nye innholdet blir og hvilke plattformer spillene utgis på er i skrivende stund ikke kjent.

Baldur’s Gate: Enhanced Edition vil inneholde utvidelsespakken Tales of the Sword Coast, mens Baldur's Gate II: Enhanced Edition får tilleggspakken Throne of Baal inkludert. Spillene kommer i salg til sommeren, men vi vet foreløpig ikke hvilke forbedringer det er snakk om.

Det er underdivisjonen Overhaul Games i utviklerstudioet Beamdog som står for denne nyutgivelsen. Teamet har tidligere arbeidet med en HD-konvertering av MDK2.

Les også: Slik ble Baldur's Gate født
Les også: Kommentar: Lages det skikkelige rollespill lenger?

Siste fra forsiden