Batman: Arkham City-oppfølger kommer i år

Men ingen vet hvem som står bak utviklingsroret.

I et investormøte sist uke fortalte Time Warner-toppen John K. Martin at selskapet satser på å ha neste innslag i den kritikerroste Batman: Arkham-serien ute i løpet av året. Per dags dato består serien av Batman: Arkham Asylum fra 2009 og Batman: Arkham City fra 2011.

– Vi har sterke spillslipp i år, inkludert neste innslag i Batman: Arkham-serien. Alt i alt tror vi at Warner kommer til å få nok et godt år i 2013, og med litt hell kan kanskje året blir minst like godt som 2012, fortalte Martin ifølge Yahoo! Finance (via VG247).

Time Warner teller finansår slik vi vanlige dødelige gjør, så når de snakker om innværende år er det 1. januar 2013 til 31. desember 2013 som gjelder.

Ifølge kilder VG247 har snappet opp er det ikke Rocksteady som skal stå bak det neste innslaget i serien. Om dette stemmer blir det neste Arkham-det første i sitt slag, uten den bejublede utvikleren bak roret.

Lynvingens strabasiøse ferd gjennom Arkham Asylum.

Hvem det i så fall er som skal bryne seg på Batman-lisensen for første gang er uvisst.

Ny Batman i gammel drakt?

Rykter fra i fjor sier at Warner nå pusler med en historie satt i tiden før de to utgitte Arkham-spillene. Tegneseriefans kjenner perioden som tiden under «the Silver Age og Comic Books», en sprudlende kreativ tid for tegneserieskaperne. Dette var da superheltgruppen Justice League først så dagens lys – en gruppe som blant annet vår kjære Lynvinge er en del av. Tilfeldigvis er dette også perioden da Batman møtte erkefienden Joker for første gang.

Som Eurogamer påpeker er det ikke kjempesannsynlig at det er dette spillet Time Warner-toppen snakket om forrige uke, etter som ryktet også hevdet at et lanseringsvindu før 2014 var fullstendig uaktuelt.

Hva det nye spillet skal hete er det heller ikke lett å gjette seg til, men Warner kjøpte sist måned opp en hurv med rettighetsnavn. Totalt femten Arkham-navn til nettdomenebruk ble handlet inn, deriblant Arkham Universe, Arkham Legends og Arkham Origins.

Ingen vet hva Rocksteady sysler med bak lukkede dører for tiden. Tidlig i 2012 ymtet utvikleren frempå at de jobbet med noe spennende, og at det skulle være «noe litt annerledes».

Les også: Anmeldelse: Batman: Arkham City - Armoured Edition Les også: Er Batman tøffere enn Superman?

Siste fra forsiden