Batman blir skytespill

Gotham City Impostors er flerspillersentrert og nedlastbart.

Den velkjente superhelten Batman har gjort stor suksess i mange formater. Han begynte som et tegneseriekonsept av gigantene DC Comics, og fikk etter hvert sine egne filmer også. Kalenderen skulle likevel lyde august 2009 før vi endelig fikk en solid spillmatisering av den kappekledte beskytteren. Batman: Arkham Asylum gjorde det få superheltspill hadde greid tidligere, og høstet strålende kritikk over hele fjøla.

Den suksessen har nok inspirert mange, men få mer enn Warner Bros., som eier rettighetene til spillversjoner av flaggermusa. De annonserte nettopp Gotham City Impostors, som er et splitter nytt førstepersons skytespill med Batman i hovedrollen. Det vil utelukkende være tilgjengelig i nedlastbar versjon, til PC, Xbox Live og PlayStation Network, og skal ha et tungt samarbeidsfokus.

Arkham Asylum var en storsuksess.

Spillet utvikles av Monolith Productions, som tidligere har laget kritikerroste skytespill som Blood, No One Lives Forever og F.E.A.R.. Her vil man kun få styre to ulike figurer, Batman og Jokeren, men man skal kunne lage helt egne versjoner av dem. Det inkluderer tynne og tjukke varianter av begge kjønn. Tanken er at man styrer en amatør som etterligner en av de to superheltene, noe som blant annet gir deg hjemmelagde hjelpemidler og våpen å leke med.

– Gotham City Impostors sprenger i stykker forventningene til superheltspill med en overdreven tolkning av førstepersons skytespill, satt i en del av DC-universet ingen har sett før. Monolith lager et spill som snur Gotham City på hodet, og vi tror spillerne kommer til å kose seg med denne kreative tolkningen av helter og antihelter i flerspiller, sier Samantha Ryan for Warner Bros. i en pressemelding.

Spillet har foreløpig ikke fått noen utgivelsesdato, men kommer altså til PC, Xbox 360 og PlayStation 3 i nedlastbar form. Dette er ikke det eneste Batman-spillet på vei, Rocksteady Studios har en oppfølger til Arkham Asylum under utvikling, kalt Arkham City. Det utgis 21. oktober.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden