Battlefield 4 har fått lanseringsdato

Versjoner for Xbox One og PlayStation 4 er også bekreftet.

Hakk i hæl på Microsofts annonsering av sin nye konsoll, Xbox One, har Electronic Arts annonsert at det kommende skytespillet Battlefield 4 vil lanseres for systemet. Det er også klart at spillet kommer til PlayStation 4, i tillegg til dagens konsoller og Windows-baserte maskiner.

De har også gitt oss en utgivelsesdato å se frem til. Spillet skal slippes 29. oktober, men merk at denne datoen kun gjelder versjonene til dagens generasjon og PC. Versjonene for Xbox One og PlayStation 4 skal lanseres før jul – i de delene av verden som faktisk får disse konsollene før jul, vel å merke.

Forhåndsbestillingstilbud og betatest

Som vanlig ønsker Electronic Arts at så mange som mulig skal forhåndsbestille spillet, og om du velger å gjøre det vil du få tilgang på en nedlastbar ekspansjon helt gratis. Den heter China Rising, og foregår som navnet indikerer på det kinesiske fastlandet. Pakken inkluderer fire store flerspillerkart, nye kjøretøyer og ekstra utstyr. Om du i tillegg velger å forhåndsbestille på Origin-tjenesten får du også delta i en flerspillerbeta før lansering.

Battlefield 4 benytter seg av Digital Illusions nye Frostbite 3-motor, som skal gi spillet et kraftig visuelt løft og sørge for dynamisk ødeleggelse av spillmiljøene. Det er imidlertid ikke klart hvilke forskjeller det blir på versjonene til dagens konsoller, Windows-versjonen og versjonene til de to nestegenerasjonskonsollene.

Det er tidligere bekreftet at spillet ikke vil komme til Wii U. Dette gjelder også alle andre EA-spill som bruker Frostbite 3-motoren, inkludert det neste Dragon Age-spillet.

Gamer.no-journalist Jens Erik Vaaler var til stede da Electronic Arts avduket spillet i Stockholm tidligere i år, og du kan lese hans inntrykk i en stor artikkel. Mer informasjon om Battlefield 4 vil vi få på E3 neste måned, der EA blant annet vil fokusere på flerspiller.

Les også: Anmeldelse: Battlefield 3
Les også: Anmeldelse: Battlefield 3: Close Quarters

Siste fra forsiden