Battlefield-studioet leker seg med Oculus Rift

DICE vil se hva Frostbite-motoren og VR-brillene kan gjøre sammen.

EA-studioet DICE ønsker se om de kan få Battlefield 3-motoren Frostbite til å virke sammen med VR-brillene Oculus Rift. Dette melder nettstedet mtbs3d.com (via Eurogamer). Spillstudioet søker nå etter masterstudenter som kan ta på seg en hovedoppgave der målet er å se hvordan man kan implementere støtte for Oculus Rift i Frostbite, samt å finne gode måter å anvende verktøyet på.

Interesse innad i studioet

DICEs kreativitetssjef, Frank Vitz, har i en e-postkorrespondanse med mtbs3d.com bekreftet at han og en gjeng andre ansatte presser på for å se hvordan Frostbite og VR-brillene kan virke i tandem.

– Jeg forventer nå å få et Rift-utviklingsverktøy i mars. Vi har en intern gjeng som er svært interesserte i å jobbe med det, og jeg vet at minst fire andre også venter på sine bestillinger, forteller Vitz.

Oculus Rift skal by på bredere synsfelt enn andre VR-briller

– Det er opptil flere titler under utvikling som kan bli dødskult med Oculus Rift.

Vitz understreker dog at dette på ingen måte bør tolkes som en lovnad om at Frostbite nødvendigvis får full Oculus Rift-støtte, selv om han hevder at det burde gå relativt greit å få stablet noe på beina.

Populær teknologi

Oculus Rift gjorde stor suksess på Kickstarter i fjor, og greide å skrape sammen nesten ti ganger målsummen på 250 000 dollar. Under årets CES-messe i Las Vegas fikk mange teste den virtuelle teknologien, som etter sigende skal fungere flott.

Så langt har flere notable spillutviklere kastet seg over teknologien – Valves Gabe Newell, ids John Carmack og Minecraft-skaper Markus «Notch» Persson for å nevne noen.

Les mer om Oculus Rift på Hardware.no Les også: Microsoft bruker hele stua med ny spillteknologi

Siste fra forsiden