Bayonetta-skaper vurderer Kickstarter

Japanerne har lyst til å lage PC-spill.

Den japanske spillutvikleren Platinum Games er kjent for titler som Bayonetta, Vanquish og det kommende Metal Gear Rising: Revengeance. Til nå har de kun konsentrert seg om konsoll, men det kan forandre seg.

– Med konsollspill opererer vi med veldig store budsjetter, så vi trenger utgivere for å skape de spillene. Jeg tenkte at vi kunne, med egne penger, skape et PC-spill for Steam. Det ville gi oss muligheten til å bli en utgiver, noe som er veldig interessant, sier Platinum-sjef Atsushi Inaba til Polygon.

En av grunnene til at Inaba er så interessert i Steam er PC-markedets størrelse. Men den uavhengige utvikleren ser ut til å trenge hjelp fra massene om de skal komme seg over på PC:

Actionspillet Bayonetta.

– Hvis du ser på konsollmarkedet i Japan og sammenligner det med verden forøvrig, er det ikke særlig stort. Så jeg ser på PC som et område med stort potensial. Det ville vært storartet hvis vi kunne gjøre en Kickstarter-kampanje og få nok penger til å lansere et spill på Steam, sier han.

Inaba skal ha besøkt Valve tidligere i år, og snakket med dem om fremtidsplanene deres. Han later til å være interessert i planene deres, men kan ikke diskutere dem offentlig. Han sier imidlertid at de virker svært åpne for nye ideer.

Det er forøvrig ikke bare PC som står i tankene til den japanske utvikleren. De vurderer også å gå tilbake til håndholdte plattformer, med et spill for 3DS. På tross av stor interesse rundt systemet har de ikke midlene til å lage et 3DS-spill uten utgiverstøtte, så de har ikke noe under utvikling.

Utviklerens ferskeste prosjekt er Bayonetta 2, som for øyeblikket utvikles eksklusivt for Wii U.

Les også: Anmeldelse: Bayonetta
Les også: Anmeldelse: Vanquish

Siste fra forsiden